Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kakav meč! Nadal nakon skoro pet sati borbe slomio Thiema

Kakav meč! Nadal nakon skoro pet sati borbe slomio Thiema
7

Rafael Nadal je nakon gotovo pet sati uzbudljive borbe slomio Thiema sa 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5) te se tako plasirao u polufinale US Opena gdje ga čeka del Potro koji je također imao zanimljiv meč s Isnerom

VIDEO

Meč četvrtine finala US Opena između branitelja naslova Rafaela Nadala i Dominica Thiema donio nam je pregršt uzbuđenja. Španjolac je na do pobjede došao u 'tie-breaku' odlučujućeg seta kojeg je dobio rezultatom 7-5, nakon gotovo pet sati borbe. 

Za Nadala je meč započeo vrlo loše te je on prvi set izgubio sa 6-0, ali se nakon toga malo pribrao te je uslijedio njegov uraganski nastavak meča. 

Slavio je Nadal u sljedeća dva seta i sve je bilo spremno za završni udarac. Međutim, Austrijanac se nije predavao te je uzvratio Nadalu odmah u sljedećem setu i tako izborio odlučujući set. 

U tom odlučujućem, petom setu Thiem je prvi servirao i imao psihološku prednost, ali Nadal je ipak bio taj koji je igrao. Imao je Španjolac čak tri 'break-lopte' pri rezultatu 5-5, ali niti jednu nije mogao iskoristiti pa se tako meč odužio do 'tie-breaka' koji je na kraju bio sretan za Nadala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tom pobjedom nad Thiemom Nadal se plasirao u polufinale gdje ga očekuje novi težak zadatak, a tamo će mu se suprotstaviti Argentinac Juan Martin del Potro, osvajač US Opena iz 2009. godine. 

Del Potro je također imao vrlo zanimljiv meč protiv Amerikanca Johna Isnera kojeg je izbacio nakon tri i pol sata igre sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4), 6-2.

Iako je del Potro, isto kao i Nadal, izgubio prvi set, kasnije je ubacio u brzinu više i došao do vrlo važne pobjede. Isner je osvajanjem tog prvog seta postao prvi igrač na ovogodišnjem US Openu koji je uzeo set od sjajnog Argentinca. 

Međutim, koliko god se Amerikanac trudio nije mogao ništa protiv odlično raspoloženog del Potra, a presudnim se pokazao treći set u kojem je Isner imao dvije prilike za 'break', ali nije uspio iskoristiti niti jednu.

Argentinac je na kraju osvojio set u 'tie-breaku', došao do 2-1, a onda uvjerljivom igrom na početku četvrtog seta, kada je osvojio prva tri gema, zapečatio pobjedu.

Za druga dva mjesta u polufinalu borit će se naš Marin Čilić i Kei Nishikori, kao i Novak Đoković s Johnom Millmanom.

VIDI OVO! KVIZ: Jesi li grafče na tavče ili chilli con carne?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida