Obavijesti

Sport

Komentari 49

Kakav peh! Fantastični Leclerc zbog motora ostao bez pobjede

Kakav peh! Fantastični Leclerc zbog motora ostao bez pobjede
14

Monežanin Charles Leclerc (21) iz Ferrarija je startao kao prvi u Velikoj nagradi Bahreina, ali je zbog problema s motorom pred kraj utrke ostao bez prve pobjede u karijeri. Završio je na trećem mjestu

VIDEO

Bahrein je pripao Lewisu Hamiltonu! Ferrari je imao prva dva startna mjesta nakon subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Bahreina, ali ciljem je, uz pratnju sigurnosnog automobila, nakon uzbudljive utrke prvi prošao Britanac.

Najveći gubitnik utrke je Monežanin Charles Leclerc (21) iz Ferrarija koji je startao kao prvi, a na kraju je završio na trećem mjestu. Odmah na startu su ga pretekli Vettel i Bottas, ali brzo je vratio prvu poziciju i nakon toga vozio sjajnu utrku. Zaslužio je pobjedu, ali problemi s motorom su bili preveliki. On je stigao spreman u Bahrein, ali Ferrarijev bolid nije. Hamilton ga je uspio proći u 48. krugu, nešto ranije je javio svom boksu kako mu bolid ostaje bez snage...

Leclerc je bio na korak do prve pobjede u karijeri, nije uspio, ali je osvojio svoje prvo postolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kakva šteta za Charlesa. Vozio je sjajnu utrku! Čeka nas veliki posao s njim. Jako teška utrka, momčad je odradila sjajan posao. Imali smo sreće, napravio sam sve što sam mogao. Šteta za Charlesa, ali njega čeka puno, puno pobjeda u budućnosti - komentirao je nakon utrke Hamilton, a kada su ostali sami u prostoriji rekao je mladom Monežaninu:

- Vozio si sjajno. Velika je budućnost pred tobom.

Bahrain Grand Prix

- Oh, dečki, žao mi je, ne znam što bih rekao. Šteta, imali smo sjajnu utrku - rekao je kratko Leclerc radio vezom, a nakon izlaska iz bolida je bio nešto pričljiviji.

- Događa se, sve je to dio ovog sporta. Nažalost, danas nije bio naš dan. Teško je ovo prožvakati, ali vratit ćemo se jači. Nisam dobro startao, ali nakon toga smo bili bolji, šteta je što sam završio tek treći - komentirao je i čestitao Hamiltonu na pobjedi.

Ispred njega završio je i Mercedesov Bottas. Verstappen u Red Bullu je bio četvrti, a Sebastian Vettel, koji je u 39. krugu ostao bez prednjeg krila, na kraju je ciljem prošao kao peti. Niti jedan Renaultov bolid nije završio stazu Sakhir. Nevjerojatno je da su u istom trenutku, u istom zavoju odustali i Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg iako među njima nije bilo kontakta. Zbog toga je na stazu morao sigurnosni automobil, koji je i na kraju i uveo vozače u cilj.

Leclerc je imao sjajan vikend u Bahreinu, ali na kraju ga je loša sreća koštala pobjede. U petak je bio najbrži na slobodnom treningu, a onda je u subotu ostvario prvi "pole-position" u karijeri, te je postao drugi najmlađi pobjednik kvalifikacija u povijesti Formule 1.

Bottas je vodeći nakon prve dvije utrke u sezoni s 44 boda, Hamilton ima bod manje, a treći je Nizozemac Max Verstappen sa 27 bodova. U poretku konstruktora vodi Mercedes sa 87 bodova ispred Ferrarija koji ima 48. Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Kini.

POREDAK PRVIH 10 VOZAČA VN BAHREINA:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1 h 34:21.836
2. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes)  + 2.980
3. Charles Leclerc (Mon/Ferrari)   6.131
4. Max Verstappen (Niz/Red Bull-Honda)  6.408
5. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari)  36.068
6. Lando Norris (VB/McLaren-Renault) 45.754
7. Kimi Räikkönen (Fin/Alfa Romeo Racing-Ferrari) 47.470
8. Pierre Gasly (Fra/Red Bull-Honda) 58.094
9. Alexander Albon (Taj/Toro Rosso-Honda) 1:02.697
10. Sergio Pérez (Mek/Racing Point-Mercedes) 1:03.696

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem