Obavijesti

Sport

Komentari 153

Kristina donijela sreću: Marin Čilić uzeo jaki turnir u Baselu!

Kristina donijela sreću: Marin Čilić uzeo jaki turnir u Baselu!
18

Kei Nishikori stajao je posljednji na putu Marinu Čiliću do prvog Grand Slama, US Opena 2014., a sada i na putu do prvog ATP-turnira iz serije 500 u Baselu. I ovaj put stisnuo je ruku Međugorčaninu

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je jaki ATP-turnir iz serije 500 u Baselu! Međugorčanin je u finalu izbacio Japanca Keija Nishikorija 6-1, 7-6 (7-5) nakon sat i 39 minuta igre. To mu je 16. ATP-turnir u karijeri i prvi iz serije 500.

- Čestitam Keiju na sjajnom tjednu. Bio je tijesan meč, želim ti sve najbolje u nastavku karijere. Velika hvala i organizatorima turnira, ovo je jedan od najboljih turnira, uvijek je veliko zadovoljstvo igrati u Baselu. Uvijek se ovdje osjećam dobrodošlo - rekao je Čilić na ceremoniji uručenja trofeja.

Tennis - Swiss Indoors ATP Men

Marin je do finala u Švicarskoj imao četiri pobjede i sedam poraza protiv Japanca koji mu je ostao u lijepom sjećanju zbog trijumfa u finalu US Opena 2014. I ovaj put krenuo je nezaustavljivo, uzeo je prvi set uz dva breaka 6-1 za samo 26 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom je setu sve moglo biti riješeno već na samom startu, kad je Čilić već pri prvu Japančevu servisu imao tri break-lopte, ali je sve tri propustio, baš kao i po dvije kod rezultata 3-3 i 4-4.

Djelovalo je kako je Nishikori izbjegao prijetnju i kako će odvesti finale u treći set, pogotovo pri vodstvu 5-4 kad je izborio tri break-šanse, ujedno i prilike za set, ali ostavio je Čilića na životu, ponajviše zbog vlastitih grešaka. Marin je to znao iskoristiti.

Odluka je tako pala u tie-breaku gdje je Marin zadržao prisebnost i poveo 5-3, potom propustio prvu meč-loptu na svom servisu, a drugu mu je dvostrukom pogreškom poklonio Japanac za veliku pobjedu.

Dobre reakcije u teškim situacijama u drugom setu Marin zahvaljuje djevojci Kristini Milković (26), diplomiranoj psihologinji i politologinji koja ga je, baš kao i u New Yorku prije dvije godine, pratila s tribina i motivirala da osvoji trofej.

- Hvala i skupljačima loptica i sucima koji su odradili odličan posao. Hvala mojoj momčadi, osjećao sam pritisak jer sam još uvijek u borbi za završni turnir. Hvala mojoj djevojci koja mi je uvijek donosila sreću. Hvala i publici koja je bila sjajna, nadam se da ću se vratiti sljedeće godine - zaključio je Čilić.

Marin je ovom pobjedom zacementirao deveto mjesto na Race ljestvici za završni turnir u Londonu, posljednje koje jamči sudjelovanje u O2 Areni zbog otkaza Rafaela Nadala. Ima 210 bodova prednosti pred prvim pratiteljem Tomášom Berdychom uoči posljednjeg turnira sezone, Mastersa u Parizu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu