Obavijesti

Sport

Komentari 209

Kako bez Vrsaljka: Čarli u prvih 11? Dalić razmišlja i o Jedvaju

Kako bez Vrsaljka: Čarli u prvih 11? Dalić razmišlja i o Jedvaju
1

Prva i ona vjerojatnija je da upada Vedran Ćorluka. Ali neće Čarli ići na bok, iako je na njemu proveo dobar dio karijere, nego u srce obrane. U duet centralnih braniča s Dejanom Lovrenom

VIDEO

Kad kaže da “imamo zamjenu za svakoga, računam na sva 22 igrača”, Zlatko Dalić misli ozbiljno.

Uostalom, dosad je koristio baš sve igrače! I zato neće plakati u slučaju da Vrsaljko ne bude mogao igrati protiv Engleske u srijedu u polufinalu (20 sati).

Do utakmice protiv Engleske ostalo je 48 sati i da Zlatko Dalić mora sad odlučiti, Šime Vrsaljko ne bi igrao.

Varijanta broj 1 - Čarli na stopera, Vida na bok

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvije su moguće opcije pri izboru igrača koji će zamijeniti našeg desnog beka.

Prva i ona vjerojatnija je da upada Vedran Ćorluka. Ali neće Čarli ići na bok, iako je na njemu proveo dobar dio karijere, nego u srce obrane. U duet centralnih braniča s Dejanom Lovrenom.

Na desnu stranu obrane preselio bi Vida, upravo onako kao što je to učinio kad je Vrsaljko izašao protiv Rusije.

Ćorluka je na ovom turniru u ulozi na kakvu nije navikao, “senator” je postao rezerva, ali toliko je velik da bez jedne riječi prigovora pristaje na tu ulogu.

Protiv Argentine je ušao u sudačkoj nadoknadi, upisao stoti nastup za Hrvatsku, protiv Islanda je odradio svih 90 minuta, a protiv Danske posljednje 23. S važnom ulogom kod onoga gola za 2-1...

Čekao je Čarli svoju šansu u velikoj utakmici, u međuvremenu držao svlačionicu, a ona bi sad mogla i doći. On je, tu nema dvojbe, spreman. Ćorluka bi vjerojatno bio opcija čak i da Vrsaljko nema problema s koljenom, jer je sa svoja 192 centimetra idealan odgovor na snažne engleske napadače. Točnije, na snažnog engleskog napadača. Na Harryja Kanea.

Nije baš ni Lovren mrvica, ali jasno da će im biti lakše kad podijele zaduženja vezana uz ponajboljeg napadača svijeta. A Vida? On će se snaći i na boku, valjda ste već shvatili da u tog čovjeka ne treba sumnjati.

Varijanta 2 - Tin Jedvaj na desnom boku

Razmišlja izbornik i o Tinu Jedvaju kao opciji za pokriti desnu stranu.

No iz nekoliko razloga ta je varijanta manje izvjesna od one prve. Evo i zašto.

Jedvaj je imao dosta problema s ozljedama, kad se vratio, nikako se nije uspijevao izboriti za prvih 11 u Bayer Leverkusenu. Odigrao je tek 10 utakmica za njemački klub. 

Dalić ga je isprobao protiv Islanda, u utakmici koja nam rezultatski nije bila važna. Jedvaj ga u tih 90 minuta na desnom beku nije uvjerio da može zamijeniti Vrsaljka, a da se to ne osjeti na igri Vatrenih.

Englezi na tu desnu stranu napadaju s ofenzivno postavljenim Youngom, a često se na tu stranu izvlači i Dele Alli.

Promjene u veznom redu

Razmišljat će izbornik uoči Engleza i o trećoj poziciji u veznoj liniji.

Luka Modrić i Ivan Rakitić su, naravno, nedodirljivi, a najbliže ulozi trećeg veznjaka je Marcelo Brozović.

Andrej Kramarić kao polušpica za ovakvu utakmicu teško može biti opcija koju treba ozbiljnije razmatrati pa će Dalić rješenje morati potražiti između dvojice igrača koji su uoči svake utakmice izravni konkurenti za mjesto u prvih 11.

Brozović ili Milan Badelj, to je pitanje na koje će, prema svemu sudeći, odgovor biti - Broz. U sredini terena morat ćemo se nositi s “pomoćnom radnom snagom” Jordanom Hendersonom, ali tu su i dva brza, okretna i vrlo motorična igrača - Dele Ali i Jesse Lingard.

Takvom tipu protivnika, logika kaže, bolje bi odgovarao brži, eksplozivniji, trkački moćniji igrač. Opcija bi tu mogao biti i Mateo Kovačić, ali to će se teško dogoditi.

Kova ostaje džoker s klupe.

VIDI OVO!  KVIZ: Koliko znaš o Svjetskom prvenstvu?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske