Obavijesti

Sport

Komentari 276

Kako do polufinala? Revanšom! Subota bi mogla biti ključna...

Kako do polufinala? Revanšom! Subota bi mogla biti ključna...
1

Hrvatska prenosi maksimalna dva boda u drugi krug i komforno može čekati četvrtak i prvu utakmicu u Beču. U polufinale možemo i s dva poraza, no povijest nas uči da ništa nije gotovo

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija sa savršenim skorom 3-0 putuje u Beč na drugi dio Europskog prvenstva, gdje će odigrati još četiri utakmice.

Uz nas, u austrijsku prijestolnicu i oglede u Wiener Stadthalleu putuje i Bjelorusija, a Hrvatska prenosi dva boda osvojena u ogledu protiv te reprezentacije.

Pokretanje videa...

00:59

Poznata su još dva sudionika te skupine koja stižu iz Trondheima, Španjolci (koji su također ostvarili sve tri pobjede) i Nijemci, koji su u ponedjeljak jedva pobijedili Latviju (28-27).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Satnica za drugi krug još nije poznata, no poznati su dani odigravanja: četvrtak, subota, ponedjeljak i srijeda. Hrvatska će prvo zaigrati protiv pobjednika skupine B, a tko će to biti, bit će poznato nakon posljednjeg kola u utorak.

Sudomaćin Austrija zasad se čini izglednim za to mjesto jer ima dvije pobjede iz ogleda protiv Češke i Ukrajine, no u slučaju njihova poraza od Sjeverne Makedonije i pobjede Češke nad Ukrajinom zatvorio bi se krug od tri momčadi u kojemu bi odlučivala gol-razlika.

Uzmemo li u obzir da se radi o vjerojatno najslabijoj skupini na Euru, Hrvatska ne bi trebala imati prevelikih problema ni s jednom od te tri reprezentacije. A onda bi u subotu trebala biti ključna borba za polufinale protiv Njemačke.

 

Mnogim našim igračima sjećanja su sigurno još svježa s prošlogodišnjeg napetog dvoboja na Svjetskom prvenstvu u Kölnu - zanimljivo, i to nam je bila druga utakmica u drugom krugu - koju smo tijesno izgubili 22-21 i izgubili šansu plasirati se u polufinale.

Pobjeda nad Nijemcima, osim revanša, sad bi vjerojatno njih ostavila bez šansi jer ne prenose bodove iz prvog dijela natjecanja.

U ponedjeljak Linu Červara i njegove izabranike čeka meč protiv drugoplasiranog iz skupine u kojoj su Austrija, Češka i Sjeverna Makedonija kad bismo, pobijedimo li u prve dvije utakmice u Beču, i matematički mogli osigurati prolazak u borbu za medalje.

A za oproštaj od drugog kruga u srijedu slijedi ogled protiv Španjolaca, aktualnih europskih prvaka iz Zagreba i momčadi koju smo prošle godine na spomenutom Mundijalu pobijedili u prvom krugu u Münchenu 23-19. Taj bi meč na koncu mogao odlučivati tko će s kojeg mjesta u polufinale.

Povijest nas uči da je u ovakvom sustavu natjecanja za prolazak u polufinale uvijek bilo dovoljno osam bodova, što znači da si Hrvatska može priuštiti jedan poraz, a nerijetko se i s dva poraza znalo prolaziti u polufinale, no tad bi se i neke druge stvari, poput gol-razlike i rezultata konkurenata, trebale poklopiti.

U svakom slučaju, Hrvatska će s igrom iz prvog kruga sigurno biti favorit protiv svih osim možda Španjolaca u posljednjem kolu, ali dotad bismo već mogli bukirati kartu za polufinale 24. siječnja u Tele2 Areni u Stockholmu, domu Djurgardena i Hammarbyja koji prima 35.000 ljudi, a za ovu prliku imat će kapacitet od 22.000 ljudi.

Uz lov na europsko zlato, jedino koje joj nedostaje u kolekciji, Hrvatskoj bi taj uspjeh značio i izravan plasman na Olimpijske igre u Tokio, a tamo možemo proći i ulaskom u finale ako s druge strane bude Danska, svjetski prvak koji je lani osigurao mjesto u Japanu. No idemo korak po korak...

Pokretanje videa...

16:50
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović