Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako se cijeli nogometni svijet naklonio hrvatskom čarobnjaku

None Foto: ERIC GAILLARD 6

U proteklih osam godina na ovom izboru sve se uglavnom vrtjelo oko Ronalda i Messija. Ovaj pu sve je bilo na hrvatski način. Roberto Carlos, Figo, Beckham... Svi su se naklonili hrvatskom asu Luki Modriću

Što se sve dogodilo u životu Luke Modrića u samo tri mjeseca. Nogometna fantazija. Prelazak iz fortea i fortissimo pa u crescendo koji je oborio s nogu nogometni svijet.

Čovjek je u tri mjeseca osvojio treći uzastopni naslov prvaka Europe s Realom, odveo Hrvatsku u nogometnu povijest u Rusiji, postao najbolji igrač Svjetskog prvenstva, nametnuo se kao glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte, a danas je uzeo još dvije nagrade.

Za najboljeg veznjaka Lige prvaka prošle sezone i za najboljeg igrača i Europi. Kao od šale. Sa skoro 100 bodova više od Cristiana Ronalda.

I tu smo ga mi iz 24sata podržali našim glasovima, za nas nije bilo nikakve dvojbe. Luka je obilježio ovu nogometnu godinu, nikakav Ronaldo, Messi ili Salah mu ne mogu parirati. I to su prepoznali i novinari i treneri.

Kako je to izgledalo u Monacu? Na neki način čudno, jer osam godina smo u izboru i uglavnom se tu sve vrtjelo oko Ronalda i Messija, uz iznimke poput Inieste i Riberyja. A danas je sve bilo na hrvatski način.

Našem Luki su dolazili svi, čestitali su mu suigrači, grlile ga legende poput Roberta Carlosa, Figa, Beckhama... Imena koja su nekad bila nedodirljiva poklonila su se hrvatskom asu.

Susreo sam se s njim desetak minuta kasnije, skromno i ljubazno kao i uvijek zahvalio se što sam glasovao za njega i rekao da i dalje nije u potpunosti svjestan kakve čudesne stvari je napravio. Kaže da će možda biti svjestan jednog dana.

A i mi ćemo jednog dana postati svjesni njegove veličine. Ime Zvonimira Bobana i danas se izgovara sa strahopoštovanjem, a ime Luke Modrića će zvučati još moćnije u nogometnoj povijesti.

Luka Modrić. Najbolji nogometaš na svijetu.

VIDI OVO! Suluda nogometna pravila koja sigurno niste čuli. 

Komentari (36)
  • Bravo lukice svaka čast..ponosni sta te imamo..a kiki razmazeno i bahato stvorenje samo gledaj naseg čarobnjaka

    31. 8. 2018,   11:12
  • Lukinjooo...kralju!!!!

    31. 8. 2018,   11:17
  • cijeli svijet se naklonio malenom čarobnjaku, čestitke Maestru Luki

    31. 8. 2018,   11:33