Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kako su igrali naši u Serie A: Tko je briljirao, tko razočarao?

Kako su igrali naši u Serie A: Tko je briljirao, tko razočarao?
1

Najviše je igrao Marcelo Brozović, najzapaženiji je bio Mario Mandžukić, bez minuta su ostali Alen Halilović i Ivan Strinić, a teško su se ozlijedili Šime Vrsaljko, Ivan Strinić i Marko Pjaca

VIDEO

Spušten je zastor na još jednu sezonu u talijanskoj Serie A. Bila je nešto zanimljivija nego prijašnjih godina, ponajprije zbog dolaska Cristiana Ronalda (34) u redove Juventusa za 117 milijuna eura. Dalo je to dašak glamura, svaki potez Portugalca promatrao se s povećalom, ali zapravo se ništa nije promijenilo. Juventus je osvojio osmi uzastopni naslov prvaka.

Napoli, Atalanta i Inter će uz Staru damu iduće godine igrati Ligu prvaka. Milan kao peti i Lazio kao osvajač Kupa idu direktno u Europsku ligu, dok će Roma u kvalifikacije kao šestoplasirana.

Iz lige su ispali Chievo, Frosinone i Empoli. U opasnoj zoni dugo je bio Udinese, ali dolaskom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora (41) sve se preokrenulo. 'Zebre' su zaigrale sjajno, srušile su u zadnjem kolu Cagliari Darija Srne i Filipa Bradarića i sezonu završili na ugodnoj 12. poziciji.

Srećković Spaletti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inter je u neviđenoj drami na Giuseppe Meazzi pobijedio Empoli 2-1. Poveo je preko Keite u 51. minuti da bi Traore izjednačio u 76. Nainggolan je pet minuta kasnije pogodio za novo vodstvo, a od tog trenutka Luciano Spaletti ni sam ne zna kako je njegova momčad preživjela te se uspjela kvalificirati u Ligu prvaka.

Marcelo Brozović zabio je minutu i pol do kraja za 3-1, ali gol mu je poništen jer je u kontri Keita napravio faul na golmanu Empolija Dragowskom, koji se vraćao na svoj gol nakon kornera pred suparničkim golom. Za to je dobio crveni karton.

Serie A - Inter Milan v Bologna

Samir Handanovič ostvario je briljantnu obranu nekoliko trenutaka prije posljednjeg sučevog zvižduka i kada je Luca Banti odsvirao kraj Inter je počeo slaviti teško izboren plasman u Ligu prvaka, a Empoli ispadanje u niži rang Serie B.

Pašalić kralj Bergama

Mario Pašalić zabio je treći, ujedno i posljednji gol Atalante u pobjedi nad Sassuolom 3-1. Ako je netko zaslužio Ligu prvaka ove sezone onda je to Atalanta, koja je završila na trećem mjestu sa 77 zabijenih golova. Totalno napadački Gasperinijev nogomet isplatio se i Atalanta je sezonu završila kao najefikasnija momčad.

Coppa Italia - Quarter Final - Atalanta v Juventus

Sassuolo je poveo preko Berardija u 19. minuti, Zapata je izjednačio u 35. minuti. Gomez je povisio na 2-1 u 53. minuti, a Pašalić je postigao konačni u 65., tri minute nakon što je ušao u igru.

Milan je u pravoj ratničkoj utakmici ostvario pobjedu na gostovanju kod SPAL-a i napravio sve što je u njegovoj moći da izbori Ligu prvaka. No, niti ove sezone neće igrati elitno europsko natjecanje. Strašan je to udarac na brend kluba koji je već šestu uzastopnu sezonu bez Lige prvaka. 

Calhanoglu je zabio u 18., Kessie u 23., a smanjio je Vicari u 28. Fares je izjednačio u 53. dok je konačnih 3-2 postavio Kessie iz penala.

Mladi stručnjak Gennaro Gattuso (41) nikako ne uspijeva napraviti iskorak s 'rossonerima' kojima, ruku na srce, nedostaje kvalitete. Calhanoglu, Suso, Cutrone i ostali jednostavno nisu dovoljno jaki aduti za sam vrh Serie A.

U ranijem terminu Sampdorija je pobijedila Juventus 2-0, a Torino je savladao Lazio 3-1. 

Juventusovi igrači mislima se već odavno bili na odmoru, a u zadnjih pet utakmica ne znaju za pobjedu. Do iduće sezone. I njima slijedi veliki remont. Massimiliano Allegri (51) završio je svoju epizodu na klupi 'Stare dame', a čelnici Juvea na klupi žele Sarrija ili Guardiolu.

Kako su igrali naši?

Mario Mandžukić (33) - Ma ni dolazak Cristiana Ronalda nije ga maknuo s talijanskih naslovnica. Hrvatski ratnik odigrao je još jednu sezonu za pamćenje, u nekoliko je navrata ove sezone nosio i kapetansku vrpcu Juventusa. U talijanskoj ligi odigrao je 25 utakmica, zabio devet golova i još sedam ih namjestio. Na terenu je proveo 2.021 minutu.

Pokretanje videa...

00:14

Marko Rog (23) - Naš reprezentativac nastupao je za Napoli u prvom dijelu sezone, a potom je preselio u Sevillu na posudbu. Za napuljski klub odigrao je devet utakmica, zabio jedan gol, a na terenu je proveo 331 minutu.

Mario Pašalić (24) - Hrvatski veznjak u Atalanti je odigrao sezonu za pamćenje. Klub iz Bergama ušao je u Ligu prvaka prvi put u povijesti završivši na trećem mjestu Serie A. Pašalić je odigrao 33 utakmice, zabio pet golova i namjestio još četiri, a na terenu je proveo 1.614 minuta. Atalanta će ga vjerojatno otkupiti od Chelseaja.

Ivan Perišić (30) - I ove je sezone bio jedan od najvažnijih ljudi u Interu. U 34 nastupa zabio je osam golova, četiri je namjestio, iako je dojam da je imao previše crnih rupa tijekom sezone. Na terenu je proveo 2.706 minuta. Nije isključeno da na ljeto promijenio klub, pogotovo ako uzmemo u obzir da mu je na zimu propao transfer u Arsenal.

Marcelo Brozović (26) - Motor Intera, nema sumnje. U dresu tog kluba odigrao je 32 ligaške utakmice ove sezone, zabio dva gola i još jedan namjestio. Skupio je 2.656 minuta

Šime Vrsaljko (27) - Iza njega je sezona koju želi što prije zaboraviti. Svjetsko prvenstvo u Rusiji potpuno ga je izmorilo, a stradalo je i koljeno koje je morao operirati. Upitno je hoće li ga Inter otkupiti od Atletico Madrida. U Serie A odigrao je 10 utakmica, namjestio je dva gola, a na terenu je proveo 725 minuta.

Pokretanje videa...

Vrsaljko 00:28

Ivan Strinić (31) - I iza njega je baš teška sezona. U Milan je stigao ljetos iz Napolija po isteku ugovora kao rezervna opcija za Švicarca Ricarda Rodrigueza, ali ostao je bez nastupa. Prvo problemi sa srcem zbog kojih je bio prisiljen pauzirati karijeru, potom distorzija gležnja.

Alen Halilović (22) - Također sezona za zaborav. U Milanu je igrao samo u Europskoj ligi, dok je u Serie A ostao bez minute. Drugi dio sezone proveo je na posudbi u belgijskom Standardu.

Ante Ćorić (22) - Uvidio je koliko je teško mladom nogometašu uspjeti u talijanskoj ligi. U dresu Rome odigrao je tek tri susreta ove sezone, dva u ligi. Na terenu je proveo 22 minute, bez konkretnijeg učinka. Puno je posla pred njim.

Milan Badelj (30) - Ni on nije imao bajnu sezonu. Ljetos je iz Fiorentine u kojoj je bio kapetan otišao u Lazio i imao je velika očekivanja. Osvojili su Rimljani Kup, ali Badelj je imao minornu ulogu. U ligi je odigrao 23 utakmice, zabio jedan gol, a na terenu je proveo 1.145 minuta.

Andrija Balić (21) - I iza njega sezona prožeta ozljedicama. Za Udinese je u prvom dijelu sezone odigrao tek četiri ligaške utakmice, a na polusezoni preselio je u nizozemskog prvoligaša Fortunu Sittard. Kod Tudora bi u idućoj sezoni trebao dobiti ozbiljniju ulogu u dresu 'zebri'.

Lorenco Šimić (22) - Povezivao se ljetos s povratkom u Hajduk, ali ipak je ostao u SPAL-u. I čini se - pogriješio. Odigrao je ove sezone samo osam utakmica iako njegov klub često igra s tri braniča. Samo 233 minute, bez konkretnijeg učinka. Za njegov razvoj bilo bi dobro da pronađe novi klub.

Darijo Srna (37) - Poput feniksa se vratio nakon suspenzije zbog dopinga. Redove Šahtara zamijenio je onim Cagliarija, a unatoč poznim igračkim godinama odigrao je 26 utakmica i namjestio tri gola. U klubu ga obožavaju, navijači ga obožavaju i nije nemoguće da u klubu ostane i nakon ove sezone.

Filip Bradarić (27) - Sjajnim nastupima u Rijeci privukao je na sebe pozornost brojnih klubova. Uzeo ga je ljetos ambiciozni Cagliari, a Filip je u 27 ligaških susreta prikupio 1.494 minute uz jednu asistenciju. U prvom dijelu sezone igrao je više, dok je u drugom bio prikovan za klupu. 

Marko Pjaca (24) - Stigao je u Fiorentinu na posudbu iz Juventusa, ali nije oduševio. Samo 19 nastupa, svega jedan gol i jedna asistencija, a da stvar bude gora teško je ozlijedio ligamente, opet. Pred njim je mukotrpan povratak.

Pokretanje videa...

Pjaca u oporavku 01:23

Marko Pajač (26)  - Svidio se hrvatski lijevi bočni igrač. Prvi dio sezone proveo je u Cagliariju u kojem se nije naigrao pa je otišao na posudbu u Empoli u kojem je bio jedan od glavnih igrača. U 13 utakmica zabio je dva gola i još dva namjestio, a na terenu je proveo 838 minuta. Empoli je u ludom raspletu ispao u Serie B, ali Pajač će nakon sjajne polusezone imati dosta ponuda.

Stipe Perica (23) - Za Frosinone je u prvom dijelu sezone odigrao tek sedam utakmica uz jednu asistenciju za 465 minuta provedenih na terenu. Drugi dio sezone proveo je na posudbi u turskoj Kasimpasi.

Adrian Šemper (21) - Veći dio sezone proveo je u statusu pričuvnog golmana u Chievo Veroni koja je ispala iz lige. Ipak, skupio je šest utakmica, gotovo sve potkraj sezone gdje se isprofilirao u 'jedinicu'. Branio je izvrsno, zaradio velike simpatije talijanske nogometne javnosti i već je najavio da u klubu ostaje i u Serie B te želi ekspresan povratak u najjači rang talijanskog nogometa.

Naši treneri

Igor Tudor (41) - Prošle sezone preuzeo je Udinese kako bi ih spasio od ispadanja. Pošlo mu je to za rukom, a za 'nagradu' je dobio otkaz. Opet su ga pozvali da učini isto, a ovaj ne samo da je to učinio nego ih je odveo na ugodno 12. mjesto prvenstvene ljestvice. Po utakmici je osvajao 1,80 bodova i sad će valjda ostati na klupi i sljedeće sezone.

Ivan Jurić (43) - Ove sezone po treći je put došao u svoju Genou u ulozi vatrogasca. Izdržao je tek osam utakmica, a po utakmici je osvajao 0,38 bodova. Možda bude četvrta sreća, nekom drugom prilikom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u