Obavijesti

Sport

Komentari 121

Kako trpa Željko Musa! Partija života Hulka iz Hercegovine...

Kako trpa Željko Musa! Partija života Hulka iz Hercegovine...
2

Borio se kao lav u obrani, a u napadu je bio perfektan. Dule ga je hranio s loptama, a on je svaku efektno spremio u gol. Željko Musa odigrao je protiv Španjolske utakmicu života i odveo nas do prvog mjesta

VIDEO

Tražili smo sjajnog čovjeka na pivotu, dobili smo ga u Željku Musi. Razgrtao je Hulk iz Hercegovine kao od šale na crti obrambene specijaliste Virana Morrosa i Guardiolu i probijao Pereza De Vargasa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:42

Borio se kao lav u obrani, a u napadu je bio perfektan. Dule ga je hranio s loptama, a on je svaku efektno spremio u gol. Zabio je šest golova iz sedam pokušaja u pobjedi Hrvatske nad Španjolskom 23-19. Godinama je Musa igrao i borio se za hrvatski dres, ali ova današnja partija vrhunac je svega što je dao za Kauboje. Osvojio je Željko s reprezentacijom već tri bronce i jedno srebro, ali na ovome prvenstvu prvi put igra kao naš prvi izbor na pivotu i s današnjom partijom je najavio nešto veliko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ovo je igra za medalju! Nismo dugo vidjeli ovakvu Hrvatsku
Ovo je igra za medalju! Nismo dugo vidjeli ovakvu Hrvatsku

Musa je sa seniorskom karijerom počeo u RK Medveščaku gdje je gradio svoje pivotske sposobnosti, nabijao masu i postao Hulk! Stasao je Željko na parketu kluba gdje su stasale ikone poput Nenada Kljaića, Irfana Smajlagića, Mirka Bašića, pa nije ni čudo što je ovako sjajan. Nakon godinu dana u Zagrebu, zafalila mu je njegova Hercegovina te je otišao u Izviđač iz Ljubuškog, gdje je igrao i Marin Šego. 

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia

Tamo je također bio godinu dana, slijedio je povratak u Medveščak, ali onda je došlo za ono pravo. Zaputio se u svoj prvi inozemni klub, u Trimo Trebnje gdje se profilirao u sjajnog obrambenog igrača. To je prepoznalo Velenje koje ga je dovelo u svoje redove, a posebno priznanje stiglo je 2012. godine kada je stigao u Kielce. Bio je to vrhunac njegove karijere, a kad te dovede jedan Kielce koji je ogroman klub u europskim okvirima, to je dokaz da sjajno radite.

Šego: Ja novi ministar obrane? Politika me ne zanima. Ha, ha
Šego: Ja novi ministar obrane? Politika me ne zanima. Ha, ha

Osvojio je s Kielceom tri prvenstva Poljske zaredom, bili su blizu osvajanja Lige prvaka, ali do naslova je došlo godinu nakon što je Musa otišao. Skrasio se nakon toga Musa u njemačkom Magdeburgu gdje je postao pivotčina, visoka dva metra i teška 105 kilograma!

Mogao se potpuno koncentrirati na klub i reći zbogom reprezentaciji, ali on je uvijek tu bio za Kauboje. Od 2012. godine reprezentacija je nepojmljiva bez njega, velikog Željka koji je godinama bio naš glavni borac u obrani. Proživio je s nama i ono bolno Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj, slavio kada smo Poljake napucali sa 14 razlike na njihovom terenu. Često je bio u sjeni Vorija i Marića, ali ove godine je nakon toliko rada izbio u prvi plan, i to odlično iskoristio.

Červar: Koji je sad plan? Popiti pivicu, malo se družiti i grliti...
Červar: Koji je sad plan? Popiti pivicu, malo se družiti i grliti...

- Željko je danas pružio sjajnu igru, stvarno sam ponosan da imamo borca kao što je Željko - rekao je Lino Červar za Željka, pohvale koje će ga sigurno motivirati za dalje.

- Htio bih se zahvalit svim navijačima, ovdje kao da je domaća atmosfera. Sigurno su nam pomogli u pobjedi, sve smo napravili što smo zacrtali. Ovo je momčadska pobjeda, ginuli smo svi jedni za druge. Ovi nevjerojatni navijači su nam dali toliko snage - rekao je naš dobri div.

Hrvatska je osigurala prolazak u drugi krug s prvog mjesta i prenijeli smo četiri boda. Željko je s utakmicom života vodio nas do pobjede, a osvojio je i nagradu za igrača utakmice, što mu je sigurno najdraža individualna nagrada.

Došli smo na korak do polufinala, a uz ovakvog borca koji gine za svoje suigrače, Hulka iz Hercegovine, sigurni smo da ćemo do tamo i doći. Željko je naš veliki borac, čovjek koji je uvijek na prvoj liniji, a svoj zadatak uvijek odradi fenomenalno! Uz našeg Hulka nema brige, jer kako samo trpa, Željko Musa...

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka