Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kakva elita! Ćorić i Čilić igrat će za repku na novom turniru

Kakva elita! Ćorić i Čilić igrat će za repku na novom turniru
1

Među reprezentacijama koje će ondje otvoriti novu sezonu bit će očekivano i Hrvatska koju će predvoditi Borna Ćorić i Marin Čilić prema plasmanu kao dva najbolja Hrvata

VIDEO

Profesionalno udruženje tenisača ili samo ATP objavilo je imena 19 reprezentacija (18 + domaćin Australija) od ukupno 24 koje će sudjelovati na novom momčadskom natjecanju ATP Cupu koje će se od 3. do 12. siječnja održati diljem Australije, u Brisbaneu, Perthu i Sydneyju.

Pokretanje videa...

02:57

Među reprezentacijama koje će ondje otvoriti novu sezonu bit će očekivano i Hrvatska koju će predvoditi Borna Ćorić i Marin Čilić prema plasmanu kao dva najbolja Hrvata. Svaka će ekipa moći dodati još tri igrača koja će odrediti položaj na ljestvici 13. studenog. Bit će to strašan uvod u godinu jer svoje je dolazak potvrdilo 27 igrača iz trenutnih Top 30.

- Uzbuđeni smo što ćemo na inauguralnom ATP Cupu vidjeti velike zvijezde. Vodili smo se time da bi jedan tjedan u kalendaru mogao biti najbolji odabir za igrače u kalendaru, a ovo je potvrda toga - rekao je predsjednik ATP-ja Chris Kermode.

Ždrijeb u ponedjeljak

ATP Cup, koji je ATP pokrenuo u suradnji s Australskim savezom, zapravo je oživljavanje bivšeg World Team Cup koji se igrao u njemačkom Düsseldorfu, a igrao se uoči Roland Garrosu. Ujedno je i ATP-jev odgovor na ITF-ov Davis Cup, a tenisačima je svakako primamljiviji što zbog termina, što zbog nagradnog fonda koji iznosi 15 milijuna američkih dolara, što zbog bodova koji će se računati za ljestvicu. Tenisač s maksimalnim brojem pobjeda (6) u pojedinačnim mečevima moći će zaraditi 750 bodova, a igrač parova će za maksimalan broj pobjeda dobiti 250 bodova.

Sydney će za potrebe domaćinstva ovog natjecanja uložiti više od 50 milijuna dolara u obnovu Olimpijskog teniskog centra, u kojem će nad glavnim stadionom, Ken Rosewall Arenom, i terenom 1 biti izgrađen krov.

Potvrđeno je, također, da će Sydney na prva tri izdanja ATP Cupa, do 2022. godine, biti domaćin nokaut-faze natjecanja, od četvrtfinala nadalje, dok će Brisbane i Perth ugostiti reprezentacije u prvom dijelu natjecanja po skupinama u kojima će 24 reprezentacije biti podijeljeno u šest grupa po četiri. Pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će mjesto u četvrtfinalu. Ždrijeb je u ponedjeljak.

Srbija - Novak Đoković, Dušan Lajović
Španjolska -  Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut
Švicarska - Roger Federer, Henri Laaksonen
Rusija - Daniil Medvedev, Karen Hačanov
Austrija - Dominic Thiem, Dennis Novak
Njemačka - Alexander Zverev, Jan-Lennard Struff
Grčka - Stefanos Tsitsipas, Michail Pervolarakis
Japan - Kei Nishikori, Yoshihito Nishioka
Italija - Fabio Fognini, Matteo Berrettini
Francuska - Gael Monfils, Benoit Paire
Belgija - David Goffin, Steve Darcis
Hrvatska - Borna Ćorić, Marin Čilić
Argentina - Diego Schwartzman, Guido Pella
Gruzija - Nikoloz Basilašvili, Aleksandre Metreveli
JAR - Kevin Anderson, Lloyd Harris
SAD - John Isner, Taylor Fritz
Kanada - Felix Auger-Aliassime, Milos Raonic
Velika Britanija - Andy Murray, Kyle Edmund
Australija - Nick Kyrgios, Alex de Minaur

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu