Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kakva ljubav! De Rossi u klubu čijim venama kola krv Talijana

Kakva ljubav! De Rossi u klubu čijim venama kola krv Talijana
5

Iz vrućeg Rima u još uzavreliji Buenos Aires... Danielea De Rossija u Boci je dočekala plima ljubavi navijača najtalijanskijeg kluba u Argentini i uopće jednog od najvećih na svijetu

VIDEO

Argentina je emocija i strast, tango i nogomet, River i - Boca. Jug lako uzavre, a oko malo toga i proključa tako jako kao kad ga ponese nogometni sentiment.

Boca Juniors je mitski argentinski klub. Klub za koji je igrao Maradona, klub koji nije "samo" među dva najveća u Argentini nego i među najvećima na planeti.

A Boca je i talijanska priča. Prije 114 godina osnovali su ju Talijani, radnici koji su za boljim životom krenuli preko Atlantika. Iz Ligurije do Argentine. Konkretno, iz Genove do Buenos Airesa.

Navijači koji na glasovitoj La Bomboneri stvaraju čudesni nogometni ambijent zovu se Los Xeneizes ili, doslovno - Đenovljani.

Soccer - 2009 Clausura Cup - Boca Juniors v River Plate - La Bombonera

Boca Juniors uronjeni su u Italiju od svojeg osnutka pa nije ni čudo da su, prije nego što je za njihov klub odigrao i jednu sekundu, 'na slijepo' srce poklonili svojem talijanskom pojačanja, Danieleu De Rossiju.

Rođenog se Rimljanina odrekla Uprava njegove Rome, a na poziv iz Argentine skočio je odmah.

- Ako voliš nogomet onda sanjaš i o tome da se barem jednom u Bocinom dresu popneš onim glasovitim stepenicama na travnjak Bombonere - pričao je De Rossi još dok se pakirao u Rimu.

Los Xeneizes su ludi za 36-godišnjim Talijanom koji je na godinu dana potpisao za Bocu pa su u suradnji s klubom složili video dobrodošlice koji priča o tome koliko su isprepleteni Boca i Italija, koliko ljubavi već daju svom Rimljaninu. Za naježiti se.

- Bocino srce ima talijanski puls. Zbog radnika koji su ju osnovali, zbog strasti koju nose za klub, zbog prošlosti i sadašnjosti, zbog Argentine i Italije, zbog plave i žute boje koja nam teče venama. Ljubav se ne može riječima opisati pa ćemo ti samo reći: Dobrodošao, Daniele.

Cijeli život u rodnom gradu i samo jednom klubu, ali ako je De Rossi negdje mogao naći jednaku emociju i motiv za barem još jednu sezonu u smiraju karijere, onda je to u Boci i ljubavi težačkog dijela Buenos Airesa.

Boca Juniors presentation for new signing Daniele De Rossi Copa Libertadores - Round of 16 - Second Leg - Boca Juniors v Athletico Paranaense
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...