Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kakva smo mi sila: Europska finala se ne igraju bez Hrvata

Kakva smo mi sila: Europska finala se ne igraju bez Hrvata
1

U polufinalu Lige prvaka: Rakitićeva Barcelona na Lovrenov Liverpool, u polufinalu Europske lige: Kovačićev Chelsea na Rebićev Eintracht... Nema europskog finala bez Hrvata

VIDEO

Nakon parova polufinala Lige prvaka doznali smo i polufinaliste Europske lige pa je posve jasno: i u LP finalu 1. lipnja na madridskoj Wandi Metropolitano i u finalu EL 29. svibnja na azerbajdžanskom Olimpijskom stadionu u Bakuu igrat će hrvatski reprezentativci!

Jer u 1/2-finalu Lige prvaka Rakitićeva Barcelona ide na Lovrenov Liverpool, a u 1/2-finalu Europske lige sudaraju se Kovačićev Chelsea i Rebićev Eintracht... Nema europskog finala bez Hrvata!

Liga prvaka

Hrvatska je jedna od samo tri zemlje koja osam godina zaredom imati igrača u finalu Lige prvaka. Samo još Brazil i Španjolska imaju tako blistavi niz!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Evo tih konkretnih 'vatrenih' imena, kronološki: Ivica Olić 2012., Mario Mandžukić 2013., Luka Modrić 2014., Ivan Rakitić 2015., Luka Modrić 2016., Luka Modrić i Mario Mandžukić 2017., Luka Modrić i Dejan Lovren 2018. te sada Rakitić ili Lovren.

Rakitić je u finalu i zabio i osvojio naslov, protiv Juventusa. Mandžukić je Realu zabio jedan od najboljih golova u povijesti finala, ali tada nije osvojio trofej. Najbolji na svijetu, Luka Modrić, sa Realom je osvojio tri Lige prvaka zaredom.

Boban je osvajao sa Milanom, Bišćan s Liverpoolom, Prosinečki sa Zvezdom, Bokšić sa Marseilleom, Šuker sa Realom, Mandžukić sa Bayernom... Hrvatska je i po tome: svjetska nogometna velesila.

Europska liga

I u drugom smo europskom klupskom natjecanju majstori bez kojih ne ide. Prošle godine Vrsaljko je osvojio trofej s Atleticom, 2016. Lovren je za Liverpool igrao protiv Seville, godinu ranije Nikola Kalinić bio je finalist s Dnjiprom, a fenomenalni Rakitić je 2014. sa Sevillom kao kapetan osvojio Europsku ligu nakon penala protiv Benfice.

Sada će nas u finalu predstavljati ili Ante Rebić sa silno dobrim i euforičnim Eintrachtom ili Mateo Kovačić sa Sarrijevim Chelseajem. Malo nas je, al' nas u nogometu ima i više nego dovoljno toliko dobrih da budemo europsko i svjetsko nogometno čudo.

Nitko pa ni mi sami to ne možemo do kraja logički razlučiti i objasniti, ali stoji kao neupitna, neoboriva činjenica - mala Hrvatska je veliki svjetski nogometni fenomen!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem