Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakva sramota! Paraplegičaru nisu dali da ide na WC u avionu

None Foto: YouTube

Darren Belling (52) letio je u Finsku u listopadu kao australski predstavnik na svjetskom prvenstvu paraplegičara u hokeju.Tijekom sedmosatna leta iz Dubaija u Helsinki, Bellingu je osoblje reklo da nemaju kolica...

Australski sportaš paraplegičar rekao je da je morao mokriti u bocu na letu FlyDubai nakon što mu je rečeno da nema pristup toaletu.

Darren Belling (52) letio je u Finsku u listopadu kao australski predstavnik na svjetskom prvenstvu paraplegičara u hokeju.Tijekom sedmosatna leta iz Dubaija u Helsinki, Bellingu je osoblje reklo da nemaju invalidska kolica.

Predstavnik zrakoplovne tvrtke FlyDubai rekao je za BBC da ih ne mogu osigurati u zrakoplovu.

Belling je rekao da je nakon tri sata leta zamolio stjuardesu invalidska kolica. - Rekli su da nemaju kolica u zrakoplovu" i da jednostavno izdržim za vrijeme sedmosatna leta - kazao je.   

Nakon daljnje rasprave, osoblje mu je donijelo praznu bocu kako bi se pomokrio sjedeći.Mnoge zrakoplovne tvrtke opskrbljene su kolicima koja su dovoljno uska da mogu proći prolazom između sjedišta, ali mnoge nisu.

Toaleti su često preuski za pristup kolicima, što predstavlja daljine teškoće ljudima s invaliditetom.

Komentari (3)
  • Ne razumijem. Svjestan si svojih mogućnosti kao invalid i onda sjedneš na avion a ne raspitaš se o uvjetima koji avio prijevoznik ima/nudi u ponudi. Usporedba je glupa, ali kao da nosiš kofer od 30 kg. a nisi saznao da je maximalno dozvoljeno 23 kg.

    14. 11. 2018,   21:30
  • Opet naslov navlakuša! Nije da mu nisu dali na WC, nego nisu imali kolica, što im očito i nije obveza. Valjda je na njemu bilo da se raspita.

    15. 11. 2018,   01:01
  • Na ovako dugim letovima tezna kofera nije 23 kg vec je veca.. jer nihe isto putovati u europu i tu je od 20 do 23 kg ...Tako da je tezina kofera prekooceanski letova od 30 do 32 kg.. i sve ovisi od kopanije. A za wc. ? To ne znam jer sam hvala Bogu zdrava

    14. 11. 2018,   22:53