Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kalendar (ne)očekivanog: Evo nam i nove sezone prve HNL...

Kalendar (ne)očekivanog: Evo nam i nove sezone prve HNL...
5

U HNL-u neizvjesnost nestane prije nego Karamarko nabroji do pet. Dobro, i prije. Svi na kraju budu razočarani osim Dinama, i eventualno Lokomotive. Kreće HNL, 26. pokušaj...

VIDEO

Prošla sezona lige u kojoj, naučili smo posljednjih godina, neizvjesnost traje koliko i prosječan nastup Usaina Bolta, praktički je tek završila, a već kreću nova uzbuđenja. Ili, točnije, “uzbuđenja”.

Iz Dinamove prespektive novi naslov prvaka je nešto najnormalnije, a takvim se smatra i to što drugom prvoligaškom klubu posude između 25 i 30 igrača. Često ih, kao u slučaju Danijela Zagorca, kupe samo da bi ih posudili. Ali, eto, to je normalno.

Koliko su dobri ti “posuđenici”, vidjet će se već nakon velikoga gradskog derbija u 1. kolu prvenstva. U nedjelju igraju Dinamo i Lokomotiva, a domaćin je Din... Ne, Lokomotiva. Zapravo, ne, Dinamo. Ma, ustvari, otprilike dođe na isto.

Riječani, već po običaju, šalju igrače u Speziju, dovode igrače iz Spezije, promoviraju mlade Nigerijce i dovode pojačanja iz država bivše Jugoslavije. Albanci, Makedonci, Crnogorci, sve po željama njihova trenera. Slovenca.

Hajduk ima novog trenera, što i nije neka novost, imaju i gomilu novih igrača za koje nikad nitko nije čuo, a usput pozivaju na strpljenje. Jer ništa, jasno, ne ide preko noći. To što “noć” traje već desetak godina, druga je vrsta problema...

Već u prvom kolu sudi im njihov omiljeni sudac, prepoznat ćete ga po aerodinamičnoj frizuri, a prvi prigovori zbog suđenja, i s razlogom i bez njega, očekuju se - jučer.

Pojavili su se, naravno, i novi investitori, ni tu nema ništa novo, a ambicije imaju svi. I oni koji su prodali tri najbolja igrača za 750 kuna u Belgiju, i oni koji su se pojačali Argentincima iz četvrte lige, i oni koji su se tek vratili u našu prvu. A na kraju su, naravno, svi razočarani.

Svi osim Dinama. I, eventualno, Lokomotive. 

Ukratko, sretno nam bilo s HNL-om, kreće 26. pokušaj...

Atomski u sezonu

SRPANJ - Dinamo u prvih pet kola prijeđe 12 km putujući na gostovanja, Hajduk prodaje sve starije od 20, a Istra dovodi 19 stranaca...

Ej, sudac, već kradeš?

KOLOVOZ - Hajduku već dvaput sudi Bruno Marić, pobuna u Splitu se zakuhava, Dinamo na vrhu ima pet bodova prednosti, a dvojici trenera već se opasno trese stolica.

Lakše je bez Europe

RUJAN - Svi osim Dinama već su ispali iz Europe, sprema se okupljanje na Rivi zbog suđenja, Rijeka igra osmi X, a hit postaje netko s dna tko je imao najbolji raspored. Dvojica trenera dobila su otkaz.

Opa, ovo će biti zanimljivo

LISTOPAD - Zbog obaveza u Europi Dinamo je nanizao dva kiksa i već je gužva na vrhu. E, nećete više, stižu poruke iz Rijeke i Splita... Keku se trese stolica zbog 12. remija, igrači zadnje momčadi lige su bez plaća.

Bježi, kišo, iz HNL-a

STUDENI - Akciju “Ništa nas ne može iznenaditi” prekida kiša, odgođene su tri utakmice. Neredi na utakmici Cibalia - Osijek, pa je Hajduk kažnjen s tri utakmice bez gledatelja.

Konačno malo odmora

PROSINAC - Iscrpljeni igrači idu na zimsku pauzu od četiri mjeseca, a ni terenima nije lako. Bruno Marić je Hajduku sudio šest puta.

Kupi, prodaj, ali po mogućnosti u Dohi

SIJEČANJ - Rijeka je na pripremama u Kataru, navodno se vraća Anas, Dinamo je u Španjolskoj, a Hajduk u Gabeli. Splićani su prodali mladog stopera Laziju, koji ga je posudio Rijeci. Glover napušta Istru i uzima Lučko.

Ups, izgubili na proslavi

VELJAČA - Prije nego počne proljetni dio sezone, odgođen tjedan dana zbog kiše, Hajduk slavi rođendan. I gubi od organiziranijeg Dravograda.

Rivali, imate kojeg igrača?

OŽUJAK - Istra je došla do prve pobjede u sezoni i traži novoga gazdu, a blista Lokomotiva, jača za novih devet igrača gradskog rivala Dinama.

Uh, sad imamo za kavu

TRAVANJ - Novi/stari prvak zna se već mjesec dana, Marić sudi derbi Dinama i Hajduka, a zadnja momčad lige dobila je pola plaće za listopad. Jurčić navodno preuzima Dinamo.

Bravo, "lokosi"!

SVIBANJ - Lokomotiva je bila blizu da uzme bod Dinamu, ali gol za 5-4 pao je u 98. minuti. Eto vam sad, skeptici... Hajduk ima najmlađu momčad u povijesti, rekordni prosjek je 14,7 godina.

Opet ti, Zoki?!

LIPANJ - Keku je dosta drugih mjesta, stiže nova uprava u Hajduk, a u Dinamo se vraća Zoran Mamić. Sudac godine je, naravno, sjajni Bruno Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom