Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kao i prije 35 godina: Otvorene Olimpijske igre u Sarajevu...

Kao i prije 35 godina: Otvorene Olimpijske igre u Sarajevu...
8

Ovogodišnji EYOF zajednički organiziraju gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, i to je prvo veliko sportsko natjecanje koje se u BiH održava još od završetka rata 1995. godine...

VIDEO

Zimski Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini, otvoren je u nedjelju svečanom ceremonijom na stadionu Koševo u Sarajevu, istom mjestu koje je prije 35 godina bilo pozornicom na kojoj je označen početak XIV Zimskih olimpijskih igara koje su taj grad učinile planetarno poznatim.

Pred dvadesetak tisuća gledatelja prodefilirali su sudionici EYOF-a iz 46 europskih država uzrasta između 14 i 18 godina, a među njima bili su i natjecatelji iz Hrvatske.

Hrvatsku zastavu nosio je mladi skijaš Tvrtko Ljutić (15), a dvadesetak tisuća gledatelja glasnim je pljeskom i ovacijama pozdravilo hrvatske sportaše. 

Za razliku od sportaša, publika je zvižducima popratila dolazak na stadion članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, iako je ovo rijetka prigoda u kojoj su se njih trojica negdje pojavili zajedno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodik je igre proglasio otvorenim zajedno s predsjednikom Europskog olimpijskog odbora (EOC) Janezom Kocijančićem te gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem.

Sarajevo: Hrvatska ekipa na svečanom otvorenju Europskog olimpijskog festivala za mlade

Kocijančić je kazao kako je EYOF prava prilika da se oživi olimpijski duh kojim se Sarajevo tako ponosilo.

- Vjerujem da će sportski entuzijazam i rezultati mladih ponovo osvježiti olimpijski duh i ugled ovog grada - kazao je Kocijančić.

Oko 1.500 sudionika do 16. veljače, kada festival završava, natjecat će se u alpskom skijanju, nordijskim disciplinama te u sportovima na ledu.

Sarajevo: Svečano otvoren Europski olimpijski festival za mlade

Ovogodišnji EYOF zajednički organiziraju gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, i to je prvo veliko sportsko natjecanje koje se u BiH održava još od završetka rata 1995. godine, a to je bio povod da dva entiteta blisko surađuju kako bi se taj projekt uspješno realizirao.

Gradonačelnik Sarajeva Skaka kazao je kako su projekt iznijeli ljudi koji vole BiH, a žive u oba grada susjeda.

Sarajevo: Svečano otvoren Europski olimpijski festival za mlade

- Mi smo odabrali put uspjeha i taj put nema alternativu. Uz prihvaćanje svih razlika među nama koje smatramo prednošću, a ne preprekom, nastavit ćemo s razvojem - kazao je Skaka na ceremoniji otvaranja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet