Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kaos u Beogradu: Delije vikale treneru Partizana da je ustaša

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Andrea Trinchieri (50) talijanski je trener hrvatskih korijena. Trenutno je u momčadi srpskog Partizana koja igra protiv Crvene Zvezde u finalu srpskog prvenstva, a navijači Zvezde 'počastili' su ga u prvom susretu

Crvena Zvezda pobijedila je Partizan 98:94 u prvoj utakmici finala srpskog košarkaškog prvenstva, a trener Andrea Trinchieri u samo dvije sekunde dobio je dvije tehničke i završio na tribinama.

Žalio se na sudačke odluke zbog čega je morao napustiti teren, a kad je u pratnji zaštitara išao prema tunelu, navijači Crvene Zvezde gađali su ga raznim predmetima. Ali, to nije bilo sve. Zbog njegovog hrvatskog podrijetla vikali su mu 'ustašo, ustašo'.

- Cijelu utakmicu me vrijeđaju. Poštujem sve navijače, ali ovo nije poštovanje. Ne, ovo nikako nije poštovanje - prokomentirao je trener Partizana i nadodao o sucima:

- Finale bi trebali odlučiti igrači, a ne osobe koje misle da su zvijezde. Dvije tehničke jer sam rekao da nije faul?! Ovo je sramota. Pustite nas da igramo košarku, sport... Dosudili su četiri tehničke, dali im 42 slobodna bacanja. Borili smo se, čak smo i poveli... - objasnio je Trinchieri.

U Partizanu su najavili žestoko protivljenje ovakvim događajima. Uprava kluba sastat će se ujutro i odlučiti hoće li nastaviti natjecanje ili istupiti iz istog.

Komentari (92)
  • Koliki god u našim navijačkim skupinama ima huligana, ovi prijeko su valjda milijun puta gori. Četničke pjesme, četničko znakovlje, četnički povici .... a nitko od njihove vlade i političara ne usuđuje. Kod nas se zbog bi se zbog duplo manje diglo , valjda 5 udruga za zaštitu ljudski i inih prava, novinari bi 5 dana pisali o tome,puponja bi iamo 5 presica dnevno ....

    10. 6. 2019,   23:12
  • Trinchierri Ustasho hahaha

    10. 6. 2019,   23:13
  • Kako bi ja te huligane dotero u red. Jaoj. Nebi trebalo dugo,samo par utakmica bili bi kao bubice. Da sam neki pandur naredio bi da ih zasluzeno umotaju u gips i tako par puta onda mislim da bi bili mirni.

    10. 6. 2019,   23:17