Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kaos u skupini smrti: Zvezda može u EL, a Liverpool ispasti

Kaos u skupini smrti: Zvezda može u EL, a Liverpool ispasti
8

Liga prvaka nam donosi rasplete u skupinama A-D, a najneizvjesnije je u "skupini smrti" u kojoj se za mjesto u Ligi prvaka i dalje bore PSG, Napoli i Liverpool, dok Crvena zvezda i dalje ima šanse osigurati Europsku ligu

VIDEO

Nakon kratke pauze nam se vratila Liga prvaka, a večeras ćemo saznati rasplete u prve četiri skupine. Najmanje neizvjesnosti je u skupinama A i D, dok je u "skupini smrti" prava ludnica i za mjesto u Europi se bore sve četiri momčadi. Moguća je čak i situacija da PSG, Liverpool i Napoli završe s po devet osvojenih bodova.

Skupina A: Borussia može do prvog mjesta remijem Atletica

Ovdje se gotovo sve zna. Atletico i Borussia idu dalje u Ligi prvaka, a Club Brugge seli u Europsku ligu. Od Europe se oprostio Monaco koji je ove sezone u lošoj formi. 

Jedina nepoznanica je prva pozicija, a tu je u prednosti je Simeoneova momčad koja ima dva boda više od Nijemaca. Ako pobijede, sigurno su prvi. Međutim, ako Atletico remizira s Lekinom momčadi, i Borussia može do vodeće pozicije, ali mora pobijediti Monaco. U slučaju istog broja bodova (13), žuto-crni su u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno dva postignuta gola više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

PAROVI:

  • Club Brugge - Atletico Madrid
  • Monaco - Borussia Dortmund

POREDAK:

  1. Atletico Madrid 9:6, 12 bodova
  2. Borussia Dortmund 8:2, 10 bodova
  3. Club Brugge 6:5, 5 bodova
  4. Monaco 2:12, 1 bod

Skupina B: Inter i Tottenham se borbe za drugo mjesto

Barcelona je osigurala prvo mjesto, ali Tottenham i Inter sa sedam osvojenih bodova su u velikoj borbi za drugog putnika u nokaut fazu. Sve će se odlučivati večeras, a ako završe s jednakim brojem bodova, "spursi" su u prednosti zbog postignutog gola u gostima u utakmici s Talijanima. Inter je pred večerašnje utakmice u boljoj je poziciji jer kod kuće igra s PSV-om, dok Tottenham mora odraditi teško gostovanje kod Barcelone.

PAROVI:

  • Barcelona - Tottenham
  • Inter - PSV

POREDAK: 

  1. Barcelona 13:4, 13 bodova
  2. Tottenham 8:9 7 bodova
  3. Inter 5:6, 7 bodova
  4. PSV 5:12, 1 bod

Skupina C: Liverpool može i ispasti iz Europe!

E, ovdje nastupa pravi kaos - jer su gotovo sve kombinacije moguće. Vodeći Napoli može završiti u Europskoj ligi, a i posljednja Crvena zvezda ima šanse da ostane u Europi. PSG ne može ispasti, ali može izgubiti Ligu prvaka, dok Liverpoolu prijeti i ispadanje.

S obzirom na to da će "redsi" ispasti samo ako Zvezda u Beogradu pobijedi PSG, takav scenarij je malo vjerojatan.  Ali treba uzeti u obzir i činjenicu da Zvezda ove sezone u Ligi prvaka na Marakani još uvijek nije primila gol!

Pa, što kome treba u posljednjim utakmicama? Liverpoolu pod hitno treba pobjeda, u protivnom im preostaje jedino Europska liga. Ako Liverpool pobijedi Napoli s 1-0 ili nekim drugim rezultatom s barem dva gola razlike, i ako pobjedu PSG-a uzmemo kao sigurnu, onda dalje idu Englezi i Francuzi, a Talijani se moraju zadovoljiti mjestom u EL. Napoli ide dalje u LP ako pobijede, ili ako minimalno izgube, ali daju gol na Anfieldu.

Najluđi scenarij bio bi kada bi tri prve momčadi imale po devet bodova. To je moguće u slučaju remija u Beogradu i pobjede Liverpoola u Engleskoj, a dalje bi prošli Liverpool i Napoli jer bi se iz kalkulacija izbacila Zvezda.

PAROVI:

  • Liverpool - Napoli
  • Crvena zvezda - PSG

POREDAK:

  1. Napoli 7:4, 9 bodova
  2. PSG 13:8, 8 bodova
  3. Liverpool 8:7, 6 bodova
  4. Crvena zvezda 4:13, 4 boda

Skupina D: Borba za Europsku ligu

Prvi je Porto, a drugi Schalke i to se ne može promijeniti. U ovoj je skupini zanimljiva borba za Europsku ligu jer treći Galatasaray ima četiri boda, a posljednji Lokomotiv tri. Rusima treba pobjeda ako se žele ičemu nadati. Ako završe s istim brojem bodova, dalje će Turci koji su dali jedan gol više u dvije međusobne utakmice.

PAROVI:

  • Schalke - Lokomotiv
  • Galatasaray - Porto

POREDAK:

  1. Porto 12:4, 13 bodova
  2. Schalke 5:4 8 bodova
  3. Galatasaray 3:5, 4 boda
  4. Lokomotiv 4:11, 3 boda
     
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu