Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kaos u Švedskoj! Pogodile ih ozljede i virusi, igrači u izolaciji

Kaos u Švedskoj! Pogodile ih ozljede i virusi, igrači u izolaciji
1

Ne možemo ništa reći jer ništa ne znamo, ekspresno je odgovoio glasnogovornik saveza na pitanje novinara. Svaki protok informacija je začepljen, Šveđani ništa ne prepuštaju slučaju...

VIDEO

Svjetsko prvenstvo u rukometu počinje u četvrtak, a u švedsku rukometnu reprezentaciju je pogodila prava kalvarija, kao da je ntko bacio na njih crne čini. Nakon ozljede Du Ritza, momčad je zahvatio i virus.

Već danima se vodi polemika oko toga kakvo je stanje sa sjajnim lijevim vanjskim Kim Ekdahl Du Ritzom koji je ozlijedio stopalo te je njegov nastup upitan. U švedskoj reprezentaciji kao da vlada zavjet šutnje, zakopčani su do grla i odbijaju otkriti bilo kakve informacije. No, dok čekaju igrača Rhein Neckar Loewena, pogodila ih je još jedna nesreća. 

Golman Andreas Palicka i Hampus Wanne završili su u karanteni nakon što ih je pogodio virus. Obojica imaju visoku temperaturu, no prema posljednjim informacijama, Palicka se odlično oporavlja, dok je Wanne i dalje u izolaciji. Probleme s ozljedom ima i Jesper Nielsen koji bi se uskoro trebao priljučiti reprezentaciji, no ni to još nije potpuno sigurno.

- Ne možemo ništa reći jer ništa ne znamo - ekspresno je odgovorio glasnogovornik saveza na pitanje novinara. Svaki protok informacija je začepljen, Šveđani ništa ne prepuštaju slučaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako god bilo, i bez navedene trojice Švedska bi morala proći skupinu. Glavni suparnik za prvo mjesto trebala bi im biti Mađarska, a tu su još Egipat, Argentina, Angola i Katar.

Nakon osvojenog srebra na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, Šveđani na ovome SP-u spadaju u uži krug favorita za osvajanje naslova. Reprezentacija je u pravom procvatu u proteklim godinama, a njihove apetiti povećani su povratkom Kima Anderssona u reprezentaciju, koji je njihov i najvažniji igrač.

Izbornik Kristjan Andresson ima dosta širok sastav, a najveća moć je među stativama. Tamo se nalaze Andreas Palicka i Appelgren, jedan od najboljih golmanskih dua na svijetu. Tu je i najbolji pivot s Eura u Hrvatskoj Jesper Nielsen, MVP prvenstva srednji vanjski Gottfridsson, lijevo krilo Nicklas Ekberg, Simon Jeppsson, te već spomenuti Du Ritz koji je pod upitnikom. Sudeći po sastavu, zaista momčad koja može bilo kome zapapriti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio