Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karabatić čudesno ozdravlja, a SP propuštaju Atman i Pribak

Komentari (11)
 • Kakvo je to grozno stopalo na slici?

  10. 1. 2019,   08:03
  • Mislim baš od Karabatića,ali nisam 100% siguran

   10. 1. 2019,   09:11
  • Od Ave

   10. 1. 2019,   10:02
  • da , od Nikole. dolje piše : Operacija moje lijeve noge jutros. Sve je prošlo dobro, očito. Hvala cijelom medicinskom timu. Tužno je biti daleko od katova i mojih suigrača, ali sretan da imaju rješenje za moje bolove. Hvala vam za vaše postove svoj komentar ... i napomena hallus valgus--- to je kvrga na stopalu ... Naziv Hallux valgus dolazi od latinskih riječi koje simboliziraju zaokretanje nožnog palca prema vanjskoj strani stopala (prema ostalim prstima). Uslijed zakretanja, unutarnji dio stopala postane podložniji stalnoj mehaničkoj iritaciji koja uzrokuje stvaranje nove kosti (egzostoze) te lokalne upale koja je glavni uzrok boli kod ovako deformiranog stopala. Deformitet nožnog palca je devet puta češći kod žena nego kod muškaraca pa ima nešto u postu gore da nosi štikle :) Uzroci nastanka valgus deformacije palca su brojni. Ugrubo, mogu se podijeliti na vanjske i unutarnje uzročne čimbenike. S obzirom na to da se na glavicu prve metatarzalne kosti ne hvataju mišići koji bi je primarno stabilizirali, ona je osobito podložna utjecaju deformirajućih sila izvana (npr. uske obuće). Kad se počne razvijati deformacija tada mišići i tetive iz okolice stopala postaju deformirajuće sile i dovode do razvoja tipične halux valgus deformacije. Utjecaj zatvorene obuće je značajan u nastanku halux valgusa. Ova deformacija stopala vrlo je rijetka u Japanaca, zbog njihove tradicionalne obuće.

   10. 1. 2019,   12:25
  • Međutim, poznato je da puno osoba bez tegoba koristi modernu i usku obuću, pa to znači da postoje i unutarnji čimbenici koji su specifični za svaku pojedinu osobu. Postoji genetska predispozicija razvoju halux valgusa, jer 70 do 90 posto osoba s ovom deformacijom ima pozitivnu nasljednu komponentu. Osim primarnih (idiopatskih) razloga, halux valgus deformacija može nastati i kao posljedica brojnih drugih stanja i ozljeda; reumatskog artritisa, moždanog udara, skraćenja Ahilove tetive, spuštenih stopala, neuromuskularnih bolesti i slično. Inače, skoro 50 % amerikanki ima čukalj. Pacijenti sa sklonošću razvoju ove deformacije trebali bi provoditi redovite vježbe za jačanje mišića stopala, često hodati bosi, koristiti otvorenu obuću, koristiti noćne ortoze za zadržavanje palca u optimalnom položaju, kao i provoditi specijalne vježbe za korekciju deformacije. Pročitajte više na: https://miss7zdrava.24sata.hr/zdravlje/cukljevi-hallux-valgus-6218 - https://miss7zdrava.24sata.hr/zdravlje/cukljevi-hallux-valgus-6218

   10. 1. 2019,   12:27
 • Kakvi su to mutant prsti od stopala na picture,ujfu!

  10. 1. 2019,   08:43
 • Deformirano stopalo od rukometa, od stalnih sprinteva, naglih stajanja, naglih sprinteva, naglih stajanja.....noga odnosno prsti u toj maloj koznoj kutiji od patika moraju u tako velikoj brzini zaustaviti u sto kracem roku 100+ kilograma. Prsti se grce, stiscu, lome, mrve u svom tom naporu i znoju. Kako nece imati takve prste....svaki sport uzima svoj danak.

  10. 1. 2019,   11:43
 • Zasto na ovu sliku stopala niste stavili OPREZ! Uznemirujuci sadrzaj?

  10. 1. 2019,   10:11
 • jaooo

  10. 1. 2019,   11:54