Obavijesti

Sport

Komentari 67

Katalinić: Englezi bi sad mogli godinama biti najbolji u Europi

Katalinić: Englezi bi sad mogli godinama biti najbolji u Europi
1

Navijač sam Liverpoola i zbog toga ću mu dati prednost u finalu. Salah i Firmino bit će spremni za taj susret i Kloppova momčad sigurno će biti u prednosti, rekao nam je Branko Strupar

VIDEO

Ivan Katalinić na Otoku je branio od 1980. do 1983. godine. Bio je na golu Southamptona i dobro poznaje engleski nogomet.

- Drago mi je da ćemo imati englesko finale. Obje momčadi su potpuno zasluženo došle do Madrida - počeo je Katalinić i nastavio:

- Liverpool je puno ulagao. Nije nikakvo čudo što je drugu godinu zaredom ušao u finale Lige prvaka. Oni su po meni bili među najvećim kandidatima za finale. Iznenadilo me to što su dva engleska kluba u finalu, ali oni su sad ipak najbolji.

Pogledajte video:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:41

Katalinić smatra kako ponovno dolaze godine engleske dominacije.

- Tottenham godinu i pol dana nije doveo niti jednog igrača. Nije tu bilo pojačanja, a ipak su u finalu. To je jedna uigrana momčad, nisu ulagali kao Liverpool, a svejedno su došli do finala. Tottenham je momčad u kojoj igra puno Engleza, daju najviše engleskih reprezentativaca. Vodi ih sjajan trener. Mauricio Pochettino doista je izvukao maksimum iz ove momčadi - kaže Katalinić.

Engleske momčadi igrale su finale i 2008. godine. Manchester United je nakon penala pobijedio Chelsea.

- Eto, morali su na novo zajedničko finale čekati 11 godina, a mogli su United i Chelsea biti u finalu i 2009. da sudac nije oštetio Chelsea protiv Barcelone. Sad bi Englezi opet godinama mogli dominirati. Pa finale Europske lige mogli bi igrati Chelsea i Arsenal. I to  dovoljno govori o snazi otočkog nogometa - završio je Katalinić.

Strupar: U Engleskoj igraju najkvalitetniji igrači, pa tamo su sami reprezentativci

Branko Strupar na Otoku je bio od 1999. do 2003. godine. Igrao je za Derby County. 

- Ipak je u Engleskoj najteže igrati, to je činjenica. Tamo u prvenstvu nema laganih utakmica. Pa pogledajte samo kako je Liverpool dominirao protiv Barcelone i Tottenham protiv Ajaxa u drugom poluvremenu - rekao je Strupar i dodao:

- To je sve zbog toga što je nogomet fizički najzahtjevniji na Otoku i zbog toga što tamo ima najviše kvalitetnih igrača. Tamo su reprezentativci i velikih i manjih država. Da biste dobili radnu dozvolu, morate biti reprezentativac. 

Strupar očekuje sjajno finale u Madridu 1. lipnja.

- Navijač sam Liverpoola i zbog toga ću mu dati prednost u finalu. Očekujem odličnu utakmicu. Liverpoolu će se vjerojatno vratiti Salah i Firmino i zbog toga vjerujem u trijumf Kloppove momčadi - kaže Strupar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...