Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Kauboj' s diplomom: Mister i političar s pravim topom u ruci

'Kauboj' s diplomom: Mister i političar s pravim topom u ruci
1

Jakov Vranković (25) bio je Mister turizma 2016. godine i ima diplomu Kineziološkog fakulteta u Splitu. Ali na svjetski izbor u Panami nije otišao zbog obveza u mađarskom klubu Tatabanyji

VIDEO

Jakov Vranković nesvakidašnji je sportaš. Dobar rukometaš, ali dobar i u drugim stvarima. Prije dvije i pol godine desni vanjski “kauboja” osvojio je titulu Mistera turizma. Trebao je ići i na svjetski izbor, ali nije mogao zbog obveza u klubu.

Te je 2016. godine na izboru u obje konkurencije pobijedio Split, i muška i ženska nagrada otišle su u Dalmaciju, ali Jakovu Vrankoviću od titule Mistera ipak je važniji rukomet. To mu je prva ljubav.

U mladosti se Vranković bavio i drugim sportovima, nogometom i atletikom, ali rukomet je na kraju postao najvažniji.

Pokretanje videa...

00:42

- Bilo je to više rekreacijski. Bio sam u atletici dobar na 400 metara prepone. Onda sam na televiziji gledao kako rukometaši osvajaju zlatnu olimpijsku medalju u Ateni i rekao sam roditeljima da želim igrati rukomet. Mama je rekreativno igrala rukomet i bila je dobra prijateljica sa Žarkom Balićem, Ivanovim tatom - rekao je u jednom razgovoru desni vanjski “kauboja”.

Za reprezentaciju je Vranković debitirao 2017. u prijateljskim utakmicama, a cijele je prošle godine nastupao i u kvalifikacijama za SP i EP, kao i na Mediteranskim igrama. Ovo mu je prvo veliko natjecanje u karijeri. Ima 25 godina i, ako ovako nastavi, i idućih bi godina trebao biti dio ove reprezentacije. Od prve četiri, na Svjetskom je prvenstvu u Njemačkoj odigrao tri vrlo dobre utakmice.

Zabio je Jakov osam golova u tim utakmicama, očito je Lino Červar pogodio kad ga je poveo na SP. On je Mister koji ima top u ruci. Jak i precizan udarac, koji je vrlo teško braniti. Često je u prošlosti govorio o danima kad je bio Mister.

- Kad sam igrao za Dinamo Bukurešt, imao sam slobodno, pa sam se prijavio na izbor za Mistera turizma. Trudio sam se i, eto, pobijedio - rekao je Vranković, koji uz titulu Mistera ima i diplomu Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Dakle, nakon rukometne karijere može birati čime će se baviti. Jakov Vranković, uz manekensku i rukometnu, ima još jednu ljubav, onu prema politici. Član je HSLS-a, no politikom se zasad ipak ne misli baviti. Tko zna, možda drukčije odluči za desetak godina kad bude pri kraju karijere. Sad mu je jedini cilj s Hrvatskom pokušati doći do medalje na SP-u.

Od 2017. godine igra za Tatabanyju. Visok je dva metra i, ako nastavi s ovako dobrim igrama, uskoro će vjerojatno zaigrati i za neki veći klub. Karijeru je počeo u Splitu, a igrao je i za katarski Al Rayyan i francuski Dijon. Skrasio se u Mađarskoj, a sad je napokon dočekao i veliku priliku među “kaubojima”. Itekako je kako dobro koristi, Lino je pogodio.

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio