Obavijesti

Sport

Komentari 74

Kazahstancima je bolje da su spavali, Dinamo je bio odličan...

Kazahstancima je bolje da su spavali, Dinamo je bio odličan...
1

Dinamo je pobijedio Istru 1961 3-0. Bila je to sjajna partija hrvatskog prvaka. Zagrepčani puni optimizma odlaze u Kazahstan, mirno mogu čekati utorak i prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka

VIDEO

U Kazahstanu je bio jedan sat iza ponoći kad je Dinamo počeo utakmicu protiv Istre. Kad je završilo, bilo je tri ujutro. Roman Grigorčuk, trener Astane, može biti sretan ako je zaspao prije početka. Jer ako je do kasnih sati gledao Dinamo, sigurno nije mogao mirno zaspati. Zagrepčani su prije utorka poslali žestoku i moćnu poruku.

Prvo poluvrijeme Dinama bilo je savršeno. Dva gola, 13 udaraca prema golu, osam u okvir. Mario Gavranović lijepo je zabio i sjajno asistirao, a lako je centarfor švicarske reprezentacije mogao zabiti i još dva-tri gola. Zabio je zato u nastavku. Petom, bila je to Gavrina majstorija, remek-djelo. Gol kojega se ne bi postidjeli niti ponajbolji igrači svijeta.

Protiv Rudeša igrače se s pravom trebalo kritizirati, a sad ih se s pravom treba pohvaliti. Opet će se naći neki koji će reći, pa protivnik je bila Istra 1961. Da, Istra koja više nema problema kao prije i momčad koja je u prvih 11 imala Aronu Sanea, igrača koji je na posudbi iz Atletica. Bio je član Atletica B, a Senegalac je na kraju prošle sezone čak i jednom zaigrao za momčad koju vodi Diego Simeone.

Pristup "modrih" je od prve minute bio pravi, onakav kakav uvijek treba biti u HNL-u. Šampionski, da se gostima odmah od prve sekunde pokaže da su došli u dom prvaka i najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Za Astanu su se odmorili Arijan Ademi i Theophile. Njih dvojica nisu bila ni na klupi. Ono što Nenada Bjelicu može posebno radovati je igra bekova, pogotovo Marina Leovca. Stigao je bivši lijevi bočni Rijeke i zabiti gol. Prvijenac mu je to za Dinamo, ali ne i prvijenac u Maksimiru. Zabio je ovdje u ljeto 2013. godine kad je Austrija Beč u play offu za Ligu prvaka pobijedila Dinamo 2-0, Tada je na klupi Austrijanaca bio baš Bjelica, čija momčad na početku sezone izgleda dobro. Drugo poluvrijeme protiv Hapoela i utakmica protiv Istre su razlog za optimizam prije Astane. Onaj kiks protiv Rudeša već je zaboravljen.

Dinamo je doista bio briljantan protiv Puljana, baš odličan. Na kraju je imao 24 udaraca prema golu, 14 u okvir. Puljani nisu pucali u okvir gola. Nenad Bjelica nakon ove utakmice nema razloga nekoga "potjerati" u drugu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima