Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kekov najveći adut: Centarfor Rijeke iz obitelji dinamovaca...

Kekov najveći adut: Centarfor Rijeke iz obitelji dinamovaca...
4

PROMJENA Dok sam ja u Rijeci, moja će obitelj sigurno navijati za Rijeku, rekao nam je Mario Gavranović, koji je u siječnju s Riječanima potpisao ugovor na dvije i pol godine

VIDEO

Bod?! Ma ne, to me ipak ne bi zadovoljilo. Mi idemo na pobjedu u Maksimiru, idemo u Zagreb iznenaditi Dinamo, rekao nam je Mario Gavranović, najveće riječko pojačanje u zimskom prijelaznom roku.

Već je u prvoj utakmici, protiv Lokomotive, pokazao klasu, zabio je sjajan gol u laganoj pobjedi na Rujevici.

Nije otišao u Opatiju

- Oduševilo me sve vezano za klub. Rijeka je dobro posložena. Došao sam pomoći momčadi u borbi za trofeje - kaže nam Mario Gavranović, koji neće, kao većina drugih riječkih pojačanja, živjeti u Opatiji.

- Živim u Rijeci, nisam baš u centru grada, nedaleko sam od Kantride, nisam otišao u Opatiju - nasmijao se Mario.

Hrvatska je Gavranovića dobro upoznala u kolovozu 2012. godine. Bio je to debi Igora Štimca na klupi “kockastih”. Švicarska je pobijedila 4-2, a švicarski Hrvat nam je zabio dva gola. I tad, a i godinu i pol poslije, kad su Švicarska i Hrvatska igrale u St. Gallenu, članovi njegove obitelji bili su na suprotnim stranama.

Njegovi vole Dinamo

- To je pravi ‘rat’ u kući. Braća Ivan i Alen dolaze navijati za Hrvatsku, a roditelji, Ivanka i Petar, zbog mene će biti za Švicarsku - rekao nam je tad Mario.

Slično će biti i u nedjelju, kad u Maksimiru derbi igraju Dinamo i Rijeka.

- Meni su dragi svi hrvatski klubovi, ali u mojoj se obitelji ipak uvijek više navijalo za Dinamo. Svi članovi obitelji su dinamovci. Najžešći je navijač Dinama moj stariji brat Ivan. Siguran sam da će, dok sam u Rijeci, mama, tata i drugi brat navijati za Rijeku i za mene. Dok sam ovdje, Rijeka je za njih jedini klub - dodao je Gavranović, koji je u siječnju s Riječanima potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Zoran Mamić je prije nekoliko tjedna Rijeci čestitao na dovođenju Gavranovića. Smatra kako je on veliko pojačanje za njih u borbi za naslov, a pritom je i dodao kako su i Zagrepčani prije nekog vremena zamalo doveli Marija.

- Iskreno, prvi glas. Meni je prije ozljede bio cilj iz Švicarske otići u jaču ligu. Ne znam da su me dovodili u neke kombinacije s Dinamom.

Marija Gavranovića veže veliko prijateljstvo s Ivanom Rakitićem. Zajedno su igrali u Schalkeu, bili su to dani kad je Raketa poručio HNS-u da obavezno zovu Marija u našu reprezentaciju. HNS je zvao Marija, ali je tad veliki švicarski trener Hitzfeld ipak bio brži i Gavranović je 2011. godine debitirao za ovu reprezentaciju.

Zabijat će za Euro

Nije mu bilo suđeno igrati u “kockastima” nego im zabijati. Sad na klupi švicarske reprezentacije sjedi sarajevski Hrvat Vladimir Petković.

- Nisam igrao u kvalifikacijama za Euro, ali naravno da se nadam kako bih na kraju mogao završiti u Francuskoj. Igranje i golovi za Rijeku će mi sigurno pomoći u borbi za Euro - završio je Mario.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica