Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kenija zavijena u crno: Svjetski prvak izgubio život s 28 godina

None Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kenija, ali i cijeli atletski svijet zavijeni su u crno. U prometnoj nesreći je život izgubio bivši svjetski prvak u utrci s preponama na 400 metara, Kenijac Nicholas Bett (28)

Atletski svijet zavijen je u crno nakon tragične smrti bivšeg svjetskog prvaka u utrci s preponama na 400 metara, Kenijca Nicholasa Betta.

Bett, koji je na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Pekingu osvojio zlato na 400 metara s preponama i postao prvi Kenijac koji je došao do najsjajnijeg odličja na dionici kraćoj od 800 metara, poginuo je jutros u prometnoj nesreći u Nandiju na sjeverozapadu Kenije, u 28. godini života.

Bivši svjetski prvak vraćao se kući s afričkog prvenstva održanog u Nigeriji kada je njegov automobil udario u rubnik ceste nakon čega se počeo prevrtati što je bilo kobno. 

- Nesreća se dogodila nakon što je njegov automobil naletio na rupu i onda se počeo okretati. Bett je poginuo na licu mjesta", izjavio je za agenciju France Presse zapovjednik policije okruga Nandi Patrick Wambani.

Nakon šokantnih vijesti o tragičnoj smrti kenijskog preponaša, brojni su se počeli opraštati od njega, a među prvima je bio i Kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta.

- Duboko sam pogođen smrću bivšeg svjetskog prvaka na 400 metara s preponama, Nicholasa Betta koji je poginuo u prometnoj nesreći. Bett je zaslužio poštovanje cijele zemlje zbog njegovih pobjeda. Suosjećam s obitelji i prijateljima - napisao je Uhuru na svom Twitter profilu. 

Osim predsjednika, oglasio se i kenijski potpredsjednik William Samoei Ruto.

- Smrt Nicholasa Betta veliki je gubitak za njegovu obitelj, prijatelje, Keniju, ali i cijelu atletiku. On je 2015. godine ispisao povijest osvojivši zlatno na kratkoj dionici u Pekingu.

Komentari (7)
  • Tko se nije vozio po cestama Indije i Afrike nije ni svjestan kakva je kamilica od prometa npr. jedan Zagreb kojeg se mnogi groze. Ovakvi smrtni slučajevi su u tim zemljama čista svakodnevica na koje nitko niti ne obraća posebnu pozornost. Samo se sada dogodilo da je poginuo svjetski atletski prvak. Tužno...

    8. 8. 2018,   12:57
  • RIP

    8. 8. 2018,   14:14
  • RIP

    8. 8. 2018,   12:58