Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kevin Garnett: 'Stojković' me puno toga naučio

Kevin Garnett: 'Stojković' me puno toga naučio
3

Jedan od najvećih NBA košarkaša dobro se sjeća Dina Rađe i “Stojkovića” (Stojka Vrankovića) za kojeg kaže da je uvijek puno pričao

VIDEO

Dan prije prve pripremne utakmice uoči nove NBA sezone Boston Celticsi odradili su posljednji trening u Rimu. Kako su u grad iz Trevisa stigli i Toronto Raptorsi, Celticse su iz glavne gradske dvorane Palalottomatica prebacili u omaleni Palafonte, koji uvelike podsjeća na školske dvorane, a manja je, primjerice, i od one u Trnskom.
Celticsi su za novu sezonu potpuno promijenili momčad, a uz Paula Piercea i Raya Allena najveća je zvijezda Kevin Garnett, za kojeg su Minnesoti ljetos dali čak sedam igrača.
- Došli smo u Europu što bolje se pripremiti za novu sezonu, da budemo pravi od ožujka nadalje - rekao je Garnett, koji je nekim suigračima poput starijeg brata.
- Malo sam ih vodio u šoping po Rimu - nasmijao se.
Nada se da će ova momčad Celticsa moći ponoviti one najslavnije godine, a prisjetio se i Hrvata koji su nekoć tamo igrali.
- Da, bio je Dino Rađa... - krenuo je, ali onda se dobro zamislio.
Na napomenu da mu je drugi bio suigrač u Minnesoti tijekom njegove druge NBA sezone, ispalio je:
- Stojković! - rekao je misleći na Stojka Vrankovića kojeg se jako dobro sjeća.
- Kako ga se ne bih sjećao. Uvijek je pričao, ali i puno toga od njega sam na parketu naučio.

OSOBNA KARTA - KEVIN GARNETT
Datum rođenja: 19. svibnja 1976.
Srednja škola: Mauldin, Farragut
Minnesota Timberwolves 1995. - 2007.
Boston Celtics od 2007.
(Kevin Garnett jedan je od rijetkih NBA košarkaša koji u prosjeku zabija više od 20 koševa po utakmici i ima 10 skokova)

DESETEROSTRUKI ALL-STAR IGRAČ
Garnett je 1995. u NBA stigao direktno iz srednje škole, preskočivši sveučilišnu karijeru. Već u svojoj drugoj sezoni odigrao je prvu All-Star utakmicu i od tada je konstanta na tim okupljanjima. Najveće pojedinačno priznanje dobio je 2004. kad je proglašen za MVP-a lige. Triput je bio u najboljoj petorki lige, šest puta u najboljoj obrambenoj petorki.

NIKAD VIŠE ZA JEDNOG IGRAČA
Kevin Garnett ušao je u povijest kao košarkaš za kojeg je plaćena najveća “odšteta” u igračima u povijesti. U smjeru Minneapolisa iz Bostona su otišli Al Jefferson, Ryan Gomes, Sebastian Telfair, Gerald Green, Theo Ratliff i dva buduća izbora prve runde drafta 2009. godine, te još nešto novčane naknade. Sedam igrača za jednog, ali pravog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz