Obavijesti

Sport

Komentari 9

Khabib u formi života napada Fergusona za naslijeđe UFC-a

Khabib u formi života napada Fergusona za naslijeđe UFC-a
1

Imat ćemo prilike svjedočiti potencijalno najboljem matchupu u povijesti lakših kategorija MMA-a, onda kada se u obzir uzmu tehničke i fizičke sposobnosti Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova

VIDEO

Ljubitelji MMA-a na UFC-u 223 7. travnja konačno će dočekati dugo očekivanu megaborbu između privremenog prvaka Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova. Treći pokušaj, nije loše, još je i za prvaka kategorije u kojoj je "pravi" prvak Conor McGregor. Toplo se nadamo da će se ovoga puta konačno i održati! Evo kako se Khabib priprema za atrakciju u New Yorku, u javnost je pustio drugu epizodu priprema.

Jer spektakl je zagarantiran. Radi se o dva najbolja borca današnjice, konkretno lake kategorije u kojoj su odabrali nastupati. Da se popnu kategoriju više, pa čak u nekim slučajevima i dvije, vjerujemo da bi bili podjednako uspješni.

Zanimljivo će biti vidjeti 'razarača' i vrlo vjerojatno najdominantnijeg borca kojeg smo imali prilike gledati Khabiba Nurmagomedova (24-0), koji svoje protivnike pobjeđuje iznimnom fizičkom spremom, hrvanjem i ground and poundom te Tonyja Fergusona (23-3), iznimnog stand up borca s besprijekornom tehnikom u parteru - i to kada je u podređenoj poziciji, na leđima!

Imat ćemo prilike svjedočiti potencijalno najboljem matchupu u povijesti lakših kategorija MMA-a, onda kada se u obzir uzmu tehničke i fizičke sposobnosti dva borca pa i napetost koja već neko vrijeme stoji u zraku! Treća sreća kažu, dvojac se prethodno trebao boriti već dva puta, ali su problemi sa skidanjem kilograma (Khabib) i ozljeda (Ferguson) odgađali megaborbu oba puta.

No, ovoga puta bi sve trebalo biti u redu i trebali bi dobiti novog kralja lake kategorije u odsustvu Conora McGregora. Irac je zaradio prilično lijepu svotu od 100 milijuna dolara u boksačkom meču s Floydom Mayweatherom i od tada nije aktivan.

Titulu u UFC-u nije branio otkad je nokautirao Eddieja Alvareza pa je elitna MMA organizacija uparila Tonyja Fergusona i Kevina Leeja za privremeni pojas, a nakon što Khabib i Tony odrade svoje meč, pobjednik će dobiti pravi pojas dok će Conor i službeno ostati bez svoje titule prvaka.

Lakše kategorije UFC-a već neko vrijeme uzimaju veći dio kolača naspram onih težih, a kako i ne bi kada to što današnji borci rade graniči s 'normalnim' i uobičajenim. MMA je još uvijek relativno mlad sport, ali nekakve odrednice danas i one otprije 15, 20 godina nemaju puno veze jedne s drugima.

Ovo što današnji borci rade, kakvu motoriku i fizionomiju posjeduju, koliko su se vještine razvile, a samim time i načini treninga, koliko su atraktivniji i privlačniji publici dovelo je do toga da se neke od najvećih borbi u povijesti MMA-a događaju upravo - danas.

Jedna od tih borbi je i ova El Cucuyja i The Eaglea. Ne želite je propustiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani