Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kim Jong Un sve zabranio, ali snimka s utakmice 'procurila'

Kim Jong Un sve zabranio, ali snimka s utakmice 'procurila'
1

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. Sjeverna i Južna Koreja su odigrali utakmicu bez golova (0-0), ali nju su imali priliku vidjeti samo oni 'izabrani'. Distribuiranje snimki bilo je pod kontrolom, ili su bar mislili da je

VIDEO

Nema gledatelja, nema TV prijenosa, a nije bilo ni golova u prvoj utakmici (0-0) nakon 30 godina u Sjevernoj Koreji između spomenutog domaćina i ljutih im protivnika iz Južne Koreje. Ni ljudi diljem svijeta nisu mogli gledati ovu utakmicu jer je sve bilo strogo kontrolirano, ali sjevernokorejske vlasti su poručili da ne brinete - DVD utakmice bit će uskoro svima dostupan!

Tako se u Sjevernoj Koreji orila južnokorejska himna, a vijorila se i zastava. U dvije službene utakmice protiv Južne u kojima je domaća momčad bila Sjeverna Koreja, igralo se u Šangaju, a ne Pyongyangu. Također, prije deset godina Južna Koreja optužila je Sjevernu kako su njihovim nogometašima otrovali hranu.

Na utakmici je bio i predsjednik Fife, Gianni Infantino (49) koji je ostao razočaran izostankom gledatelja i začuđen odnosom sjevernokorejskih vlasti prema novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stvarno sam iznenađen činjenicom da na utakmicu nisu pušteni gledatelji, iako je bilo najavljeno da će se to učiniti. Također, u zadnji trenutak su otkazali i TV signal s utakmice, dok velikom broju inozemnih novinara nisu odobrene vize za ulazak u Sjevernu Koreju - rekao je predsjednik Fife.

Komunikacija sa stadiona bila je blokirana južnokorejskim medijima, dok sjevernokorejski o utakmici uopće nisu izvijestili. Dosad je bila dostupna samo jedna fotografija sa spomenute utakmice, a unatoč mnogim blokadama, 'procurila' je snimka s utakmice gdje je malo zaiskrilo između suprotstavljenih strana na terenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića