Obavijesti

Sport

Komentari 43

Kimi poludio na Hamiltona: Je li moguće? Skroz me blokirao

Kimi poludio na Hamiltona: Je li moguće? Skroz me blokirao
1

Odmah nakon kvalifikacija za VN Austrije najavljena je istraga, a sad je objavljena i kazna. Hamilton je kvalifikacije završio na drugom mjestu, ali zbog svog poteza je kažnjen i utrku u nedjelju će započeti s pete pozicije

VIDEO

Vozač Ferrarija Charles Leclerc bio je najbrži u kvalifikacijama Formule 1 za VN Austrije, te će u nedjelju u utrku krenuti sa prve startne pozicije. No glavna priča dana bila je nesportski potez Lewisa Hamiltona.

Naime, Hamilton je potpuno blokirao bolid od Kimija Raikkonena u jednome zavoju kada mu je prepriječio put i tako ga blokirao. I sam Finac odmah se požalio svojim kolegama što se dogodilo i poludio na Britanca.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Hamilton me potpuno blokirao - rekao je Raikkonen, a dispečer mu odgovorio: Da, vidio sam to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah nakon kvalifikacija najavljena je istraga, a suci su brzo objavili i kaznu Hamilton je kvalifikacije završio na drugom mjestu, ali zbog svog poteza je kažnjen i utrku u nedjelju će započeti s pete pozicije. 

Drugi će tako startati Verstappen, treći Bottas, četvrti Magnussen i peti Hamilton

Drugi je ovo incident na stazi u samo nekoliko tjedana koji se veže uz Hamiltona. Prije nekoliko tjedana na VN Kanade Britanac je odnio pobjedu iako je Nijemac Sebastian Vettel tada prošao prvi kroz cilj. 

Vettel je većinu utrke vodio i mirno držao prvu poziciju. No, u 48. krugu je izletio sa staze nakon što je previše jahao pasicu pa ga je zanijelo i izbacilo na travu. Vratio se tik ispred Hamiltona, koji je za malo izbjegao sudar.

Suci su odlučili istražiti Vettelovo riskantno vraćanje i dobio je pet sekundi kazne zbog nesigurnog vraćanja na stazu te forsiranja drugog bolida van nje! Bila je to pomalo neočekivana kazna jer Vettel nije imao previše izbora kamo poći.

Na koncu je kroz ciljnu ravninu prošao kao prvi, no zbog kazne od pet sekundi ukupni pobjednik bio je Hamilton. I ono što misli o cijeloj situaciji pokazao je nakon utrke kada je premjestio pobjednički znak ispred svojeg.

Vettel je nakon utrke odmah odjurio do sudaca bijesan kao ris tražeći pojašnjenje za kaznu. Suci su ostali pri svojoj odluci i Nijemac se morao zadovoljiti drugim mjestom.

Tako je ovaj put deblji kraj izvukao Britanac.

Utrka za Veliku nagradu Austrije na rasporedu je u nedjelju u 15.10 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače