Obavijesti

Sport

Komentari 34

Kinezi plaćaju po milijun eura odštete za Benka i Beqiraja...

Kinezi plaćaju po milijun eura odštete za Benka i Beqiraja...
3

Njihova je liga sigurno jača od hrvatske. Tamo je nogomet iz godine u godinu sve popularniji. Uvjeti za rad su super, rekao je Branko Ivanković koji je radio u Kini...

VIDEO

Nakon Leona Benka (30) iz Rijeke, u Kinu odlazi dinamovac Fatos Beqiraj (25). Dva najbolja strijelca hrvatske lige u zadnje dvije sezone u samo nekoliko dana dogovorila su transfer u Aziju. Jedan protiv drugog igrat će u prvenstvu već krajem ožujka.

Fatos Beqiraj odlazi u Changchun Yatai. Dinamu će Kinezi za centarfora platiti oko milijun eura, Beqiraj će potpisati dvogodišnji ugovor, a godišnja bi mu plaća trebala biti čak 700.000 eura.

Svi su sigurno zadovoljni ovakvim raspletom. Crnogorski reprezentativac bio je izrazito nezadovoljan u Maksimiru, nezadovoljni su bili i čelnici Dinama. Već su više od godinu dana obje strane tražile “rastavu”. I dok je Matjaž Kek zbog Benkova odlaska “u suzama”, za Beqirajem u Maksimiru nitko neće zaplakati.

Prvak također sigurno može biti zadovoljan iznosom koji će dobiti. Beqiraj je u Dinamo stigao iz podgoričke Budućnosti 2010. godine, prije dvije godine bio je najbolji strijelac HNL-a, zabio je velikom Realu na Santiago Bernabeuu u Ligi prvaka. Po tome će ga sigurno najviše pamtiti.

Changchun Yatai prošle je sezone jedva izborio ostanak u ligi, a vodi ga Svetozar Šapurić, koji je kao igrač s Vojvodinom bio prvak bivše države 1989. godine.

Leon Benko odlazi u mnogo jači klub - Dalian. Prošle su sezone bili peti, a inače su najuspješniji klub u povijesti kineske lige.

- Stigao sam u Kinu i moram reći da je sve super. Baš odlično, prezadovoljan sam svime što me ovdje dočekalo - rekao nam je nakon dolaska u novi klub bivši napadač Rijeke i dodao:

- Potpisujem ugovor na dvije godine.

Kinesko prvenstvo počinje idućeg vikenda, a liga je očito sve primamljivija. Tamo je otišao raditi i slavni Marcello Lippi, Brazilac Wagner Love jedna je od najvećih zvijezda u ligi. Čak je nedavno iz Bologne u prvaka Guangzhou otišao talijanski reprezentativac Alessandro Diamanti.

U ovoj je zemlji dvije godine radio i bivši trener Dinama Branko Ivanković. Vodio je Tanac Shandong Luneng.

- Kina očito postaje obećana zemlja za mnoge igrače. Čini mi se pogotovo za one iz naše lige. Odande nosim samo lijepe uspomene. Sve je bilo baš dobro, nisam pogriješio što sam otišao raditi ondje - kaže Branko Ivanković i nastavlja:

- Njihova je liga sigurno jača od hrvatske. Tamo je nogomet iz godine u godinu sve popularniji. Košarka je ispred, ali sve više ljudi prati i nogomet. U prosjeku utakmice gleda 20.000-30.000 gledatelja. Tamo je odlično. Uvjeti za rad su super jer klubovi ulažu sve više novca.

Beqiraj bi za dvije godine trebao dobiti milijun i 400.000 eura, Benko oko milijun eura. Ivanković tvrdi da problema s plaćama nikako ne bi smjelo ni trebalo biti.

- Žele u svemu biti perfketni, pa tako i u tome. Osobno nisam imao problema s plaćanjem. Neće imati niti oni. Čak i da slučajno budu imali problema, tu Fifa štiti igrača. Sigurno da igrači iz naše lige ne griješe kad odlaze tamo - rekao je Tanac.

Preporuke za kinesku ligu očito su jako dobre. Možda Benko i Beqiraj sad za sobom “povuku” još nekog iz HNL-a...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom