Obavijesti

Sport

Komentari 77

Kinezi posjetili Goricu: Gradit će stadion od 30.000 mjesta...

Kinezi posjetili Goricu: Gradit će stadion od 30.000 mjesta...
1

'Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice', kazala je Jiang Yu

VIDEO

Kineska delegacija predvođena predsjednicom pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry gospođom Jiang Yu posjetila je u petak Veliku Goricu i sastala se s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem s kojim je razmatrana mogućnost gradnje novog nogometnog stadiona s kapacitetom od 30 tisuća mjesta.

- Potencijalnim investitorima Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona s 30 tisuća mjesta, a sljedeći će tjedan biti potpisan Memorandum o razumijevanju - stoji u priopćenju ureda gradonačelnika Velike Gorice u kojoj se ističe da se ova suradnja dogovara već duže vrijeme, a posebice je dobila na značaju nakon ulaska HNK Gorice u 1. nogometnu ligu.

- Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima. Prvo našim domaćim kompanijama, poput Atlantic grupe, a sada i vanjskom kapitalu. Mi smo još prije nekoliko godina uspostavili prve kontakte sa službenim izaslanstvom NR Kine, a danas smo ovdje razgovarali o konkretnim projektima. Veseli me da se razvijamo u pozitivnom smjeru i da strani investitori prepoznaju taj naš potencijal za svoja ulaganja - izjavio je gradonačelnik Barišić.

Riječ je o najsuvremenijem stadionu a da su želje za njegovu izgradnju obostrane potvrđuju i riječi Jiang Yu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice. U vašem gradu vidimo veliki potencijal, ne samo za izgradnju stadiona već i za ulaganje u razne oblike sportske infrastrukture te u sportsku industriju", kazala je Jiang Yu.

Ne treba zaboraviti da je Velika Gorica najveći grad Zagrebačke županije, šesti grad u Hrvatskoj s najmanjom stopom nezaposlenosti i najvišim prosjekom plaće u gospodarstvu. Stoga, osim stadiona, ovaj grad u pripremi ima i brojne druge projekte koji su zanimljivi potencijalnim investitorima i stranom kapitalu, a gradonačelnik Barišić je naglasio kako je ovo početak jednog novog investicijskog zamaha grada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska