Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kingsi uzeli svoj prvi Stanley Cup, naslov čekali 45 godina

Kingsi uzeli svoj prvi Stanley Cup, naslov čekali 45 godina
9

Hokejaši Los Angeles Kingsa osvojili su svoj prvi naslov NHL prvaka u 45 godine dugoj povijesti. U posljednjoj utakmici pobijedili su New Jersey Devilse s velikih 6-1

VIDEO

Hokejaši Los Angeles Kingsa pobijedili su u šestoj utakmici u svom Staples Centeru New Jersey Devilse 6-1 i osvojili svoj prvi Stanley Cup u 45 godina dugoj povijesti. Kingsi su u finalnoj seriji slavili 4-2.

Od sezone 1967/68 Kingsi i njihovi navijači iz sezone u sezonu su gledali kako neki drugi frajeri dižu Stanley Cup trofej vjerojatno se pitajući kada će i na njih doći red. I došao je kada se malo tko nadao. U doigravanje su ušli kao osmoplasirana momčad lige, a ovim slavljem postali su momčad s najslabijim renkingom koja je osvojila NHL. Uz to Kingsi su izjednačili rekord po gostujućem omjeru u doigravanju (10-1), te ostvarili najbolji omjer (16-4) u doigravanju ukupno u posljednjih nekoliko desetljeća.

- Ne mogu vam riječima opisati koliko su ovi momci naporno radili da bi podigli taj trofej - rekao je čudesni golman Kingsa Jonathan Quick koji je i MVP doigravanja.

Već u dvorani odmah nakon posljednjeg sudačkog zvižduka sezone 2011/12 šampanjac je tekao u potocima. Slavlje se ubrzo preselilo na ulice Los Angelesa, grada koji ponovno ima svoje prvake. Iako su očekivali da bi to mogli biti Lakersi ili Clippersi u NBA-u, iznenadili su ih Kingsi koji u doigravanju doista nisu imali dostojnog protivnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako policija tvrdi da navijači nisu pretjerali u svom slavlju na ulicama, moglo se vidjeti nekoliko uobičajenih krvavih glava. Ništa neobično ako se zna da su ovaj naslov Kingsi i njihovi navijači čekali toliko desetljeća.

Što se same utakmice tiče ponovno je briljirao kapetan Dustin Brown koji je uz jedan gol još dvaput asistirao, po dva gola su zabili Lewis i Carter, a jedan je dodao Greene. No utakmicu je odlučila gruba igra gostiju koji su sakupili čak 47 minuta isključenja. Ključno je bilo petominutno isključenje napadača Stevea Berniera u kojem su vremenu Kingsi zabili čak tri gola.

Kingsi su jedini NHL finale dosad igrali 1993. Nisu uspjeli protiv Montreal Canadiensa premda ih je predvodio najveći hokejaš svih vremena - Wayne Gretzky. Do kraja ih je sada odveo sjajni golman Quick, te vrlo kvalitetna i ujednačena momčad predvođena ponajboljim braničem lige, zlatnim Kanađaninom s Olimpijskih igara u Vacouveru Drewom Doughtyjem, te napadačkim tandemom koji čine Dustin Brown i Anže Kopitar. Obojica su bili najučinkovitiji igrači Kingsa u doigravanju sa po 20 poena (8 golova, 12 asistencija). Kopitar (24), koji je Stanleyjev pokal podignuo četvrti po redu, postao je prvi Slovenac s osvojenim naslovom prvaka najjače hokejaške lige na svijetu.

  • LA Kings - NJ Devils 6-1 (LA je slavio u seriji 4-2)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu