Obavijesti

Sport

Komentari 21

Domaćini školovali Makedoniju: 'Kauboji' igraju protiv Austrije

Domaćini školovali Makedoniju: 'Kauboji' igraju protiv Austrije
1

Dok je Hrvatska već u drugom krugu gdje će igrati protiv Španjolske i Njemačke, a nakon pobjede Austrije protiv Makedonije (32-28), još je jedno mjesto slobodno koje će najvjerojatnije zauzeti Češka

VIDEO

Ništa nije mogao Kiril Lazarov sa svojom družinom raspucanim Austrijancima! Nakon još jedne očajne partije, Makedonci će ići kući jer su izgubili od domaćina sa 32-28 (18-12).

Furiozno su krenuli domaći sa 4-1, izgledalo je da će opet Makedonija ovisiti samo o Kirilu Lazarovu, ali onda su se uključili Stojanče Stoilov i Georgievski te su Makedonci ubrzo došli na 4-4. Nakon toga austrijski golman skinuo je tri napada Makedoncima, a njegovi suigrači zabili su za dva razlike (7-5).

Nastavili su domaćini u istom ritmu i puno lakše pronalazili rješenja u napadu te je u 21. minuti na semaforu 12-8, a Lazarov je dao samo jedan gol. Nikako ne uspijevaju rukometaši Makedonije povezati par dobrih napada, a Austrijanci ih lome kontrama i odličnom obranom te u 26. minuti odlaze na šest razlike (16-10). Do odmora su ostali na istoj razlici te je završilo 18-12.

Ni u nastavku nije bilo ništa bolje. Nevjerojatni Austrijanci otišli su na nevjerojatnih 11 razlike (24-13), ali uspjeli su nekako Makedonci ponovno početi zabijati nakon pet minuta bez gola i stigli do 25-16. Malo su se probudili Makedonci i zabili dva gola zaredom, ali onda su opet svojim pogreškama dopustili Austriji da ode na +10 (29-19).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pet minuta prije kraja na semaforu je bilo nedohvatljivih 32-23 za domaće te su navijači već slavili. Do kraja se ta prednost smanjila jer su Austrijanci eksperimentirali sa igračem golmanom te je završilo 32-28.

U skupini D se zna tko prolazi dalje, ali ne zna se koliko bodova prenosi u drugi krug. U kasnijem terminu o tome će odlučivati Norveška i Portugal, dok će revijalnu utakmicu odigrati Francuska koja je po prvi puta ispala s Eura u grupnoj fazi (izgubili od Portugala 28-25 i od Norveške 28-26) natjecanja te Bosna i Hercegovina.

Nakon prvih 15 minuta, reprezentacija Bosne i Hercegovine pokazala je da je njima ovo sve samo ne 'revijalka'. Vode 9-8, a Francuzi nisu baš izmiješali sastav nego ih jednostavno - ne ide. No, do 25. minute stanje se na terenu promijenilo te su Francuzi poveli sa 11-10. Tu su prednost održali do poluvremena te su na odmor otišli sa 14-13.

Ipak, u nastavku su Francuzi pokazali ozbiljnost i preuzeli vodstvo te je su bili na +5 deset minuta prije kraja. Na kraju je Francuska još podebljala razliku, a utakmica je završila 31-23 za izabranike Didiera Dinarta.

Slovenci su projurili skupinom F i protiv Švicarske žele potvrditi dobru formu. Pobijedili su Švedsku (21-19) i Poljsku (26-23), a izgube li od Švicarske mogli bi imati problema. Tad će se sa Šveđanima, koji bi trebali pobijediti Poljsku u kasnijem terminu, boriti gol razlikom.

Slovenci rutinski odrađuju posao i u 20. minuti vode 9-6. Nisu se dali smesti Vranješevi izabranici koji su do poluvremena podebljali razliku na 16-10, a Švicarcima nije bilo dovoljno ni sedam golova Schmida za ozbiljniji priključak. U drugom poluvremenu su nešto bolji bili reprezentativci Švicarske, ali na kraju Slovenci sa maksimalnim učinkom prolaze u drugu fazu natjecanja (25-29).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović