Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kišurin: Napio sam se od srca kada smo pobijedili Partizan

Kišurin: Napio sam se od srca kada smo pobijedili Partizan
3

Rus Jevgenij Kišurin u Ciboni je igrao od 1996. do 1998. Osvojio je dva prvenstva. Karijeru je završio 2006., a od 2007. je trener u Sankt Peterburgu, radi s mladima

VIDEO

Morali smo pobijediti Olimpiju 1997. u osmini finala Eurolige. Tad bismo preko nejakog Milana izborili i Final Four, a ondje bi sve bilo moguće.

Kad sam odlazio nakon dvije sezone iz Cibone, isprva mi nije bilo teško zato što sam se vraćao doma. Ali već nakon nekoliko mjeseci nedostajao mi je Zagreb. Zavolio sam jako taj grad, prisjetio se Jevgenij Kišurin.

Zavolio je i momčad, tada zaista moćnu momčad Cibone s Mulaomerovićem, Rimcem, Radulovićem, Atkinsom, Giričekom, Marcelićem, Mršićem, Nicevićem....

U Zagrebu sam volio ljude, bili su topli i jako pristupačni, i danas obožava Zagreb

- Dvije sezone zaredom igrali smo u osmini finala Eurolige. Prve godine morali smo dobiti Olimpiju, onda bismo igrali protiv nejakog Milana i sigurno bismo dohvatili Final Four. A tko zna što bi dalje bilo - istaknuo je.

Bivši suigrači opisuju ga kao tipičnog Rusa, što je i pokazao nakon pobjede Cibone protiv Partizana u prepunom Pioniru, prvoj međusobnoj utakmici nakon raspada bivše države.

- U avionu smo pili viski, votku, bila je to sjajna veselica. Barem onoga što se sjećam, jer iskreno, ne znam kako sam uopće došao do svoga kreveta. Mislim da nitko od igrača to ne zna.

Sutradan su im supruge i djevojke popunile praznine u sjećanju .

- Mršićeva žena gurnula je u videorekorder kasetu sa snimkom prijenosa našeg dolaska u Zagreb. Bilo je grozno. Nitko se od nas nije toga sjećao, vidjelo se da smo bili pijani. Bilo nam je neugodno, a cure su se smijale. No nije mi žao, napio sam se iz srca.

Živio sam na Malešnici, savršeno mjesto za obitelj s malom djecom, savjet za mlade roditelje

U Ciboni su ga trenirala dva proslavljena hrvatska trenera, Aco Petrović i Jasmin Repeša.

- Aco je znao je izvući ono najbolje iz nas. Jasko je bio mlad i bio je vrlo zahtjevan. Sjećam se da smo jednom imali trening od četiri sata. Mislili smo da nikad neće završiti. 

‘U Hrvatsku sam se vraćao deset godina uzastopce’

Nakon završetka ugovora s Cibonom Jevgenij Kišurin nastavio je dolaziti u Hrvatsku.

- Stalno sam ljetovao na Jadranu, čak sam deset godina uzastopce dolazio na vaše more. Posljednji put sam bio prije četiri godine. Bio sam u kontaktu s Dževadom Alihodžićem i Alanom Gregovim, no to se s vremenom pomalo izgubilo - rekao je Kišurin.

Giriček: Mi nismo znali ruski, ali Kišurin je naučio hrvatski

Kad je Kišurin došao u Cibonu, Gordan Giriček je s 19 godina bio na početku karijere.

- Kišurin je bio obiteljski čovjek, niste ga mogli previše vidjeti u kafićima. Nismo imali problema sa sporazumijevanjem. Mi nismo znali ruski, no on je brzo progovorio hrvatski. Bio je je profesionalac, ali i veseljak. Znao se našaliti - rekao je Giriček.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram