Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Klasnić posjetom ohrabrio djecu bubrežne bolesnike

None Foto: 24sata/ilustracija

Ivan je u hamburšku kliniku za bolesti bubrega pozvao ravnatelj Markus Josef Kemper, a naš reprezentativac se rado odazvao i posjetio bolesnu djecu

Mladi nogometni obožavatelji čekali su oko dva sata svog heroja u Sveučilišnom centru za bolesti bubrega u St. Pauliju. Ivan Klasnić, nogometaš koji je prošao tešku borbu s otkazivanjem bubrega i dvije transplatacije, posjetio je mališane i udahnuo im tračak nade u ozdravljenje. Razgovarao je Ivan s djecom koja žive bez bubrega duže vrijeme i čekaju doniranje tog organa. Deniz (14), Jan Philip (11) i Ulas (14) dočekali su s oduševljenjem svog heroja. Maleni Deniz donora čeka već četiri godine i dnevno provodi devet sati provodi na dijalizi.
- Rade mi to noću dok spavam - rekao je Deniz. Ravnatelj Sveučilišne bolnice Markus Josef Kemper je iskoristio priliku i pozvao javnost u pomoć.
- Trebamo više donatora organa kako bismo pomogli djeci i mladim ljudima - pozvao je u pomoć ravnatelj bolnice.
Nakon svega novinarima se obratio i Ivan Klasnić.
- Doniranje organa može spasiti živote. Meni je najprije majka donirala bubreg, a nakon nje i otac. Oni i dalje normalno žive s jednim bubregom, a ja sam dobio novu priliku baviti se nogometom na najvišoj razini. Zbog toga sam jako zahvalan - završio je Ivan.

Komentari (3)
  • Legenda!

    23. 12. 2008,   13:45
  • svaka ti čast Klasniću što si ih posjetio! želim i tebi i dječici da ozdrave božjim čudom ako ne mogu medicinom!!!!!

    23. 12. 2008,   14:24
  • lijepa gesta, nema sta...bravo...kad bi bilo vise ovakvih ljudi...

    23. 12. 2008,   17:01