Obavijesti

Sport

Komentari 296

Liverpool šampion! Hrvatska 7. put u nizu ima prvaka Europe...

Liverpool šampion! Hrvatska 7. put u nizu ima prvaka Europe...
68

Dejan Lovren nije igrao, ali veliki je dio napokon dočekanog trijumfa u finalu. Tottenham je pao s 2-0 golovima Salaha i Origija. Redsima je ovo šest, a Jurgenu Kloppu prva Liga prvaka!

VIDEO

Nema u engleskoj europski trofejnije momčadi od Liverpoola! Možda nisu osvojili Premiership već 30 godina, ali 'oće ih Liga prvaka... Strijelci Salah i Origi, Liverpool-Tottenham 2-0 u velikom finalu na madridskoj Wandi Metropolitano.

Pokretanje videa...

00:57

Liverpoolu je to ukupno šesta, a Jurgenu Kloppu prva Liga prvaka! Naravno, nema finala bez Hrvata. Prvak Europe je i Dejan Lovren. Nije igrao u finalu, ali razbio je gorčinu 2018. (poraz u finalima LP i SP). Nakon Marija Mandžukića 2013., Luke Modrića 2014., Ivana Rakitića 2015., Luke Modrića i Matea Kovačića 2016., 2017. i 2018., Hrvati i sedmu godinu zaredom imaju prvaka Europe.

U 23 sata i 12 minuta kapetan Jordan Henderson visoko je podignuo trofej koji dižu samo europski šampioni, grad Beatlesa čeka noć slavlja, You'll never walk alone orilo se i Madridom i Liverpoolom, a sutra će milijun ljudi dočekati svoje sportske junake!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Počelo je šampionski već nakon 25 sekundi. Mane u šesnaestercu Tottenhama diže jednu loptu koja pogađa u neprirodno podignutu ruku Sissoka. Sudac Skomina odmah pokazuje na penal, dobija potvrdu VAR-a, a Mohamed Salah zakucava loptu iza Llorisa nakon samo 147 sekundi... Liverpool-Tottenham 1-0!

Bočni braniči Redsa, Alexander-Arnold i Roberston, radili su jako puno nereda u obrani Spursa u čijem je napadu Pochettinood prve minute odlučio staviti (i do kraja na terenu ostaviti) Harrya Kanea.

Tottenham je u nastavku znao zaprijetiti Redsima, ali Liverpoolova velika razlika u odnosu na prošlogodišnje finale bila je ta što na golu nisu imali Kariusa nego Alissona Beckera!

Brazilski je vratar još u skupinama isplatio svaki od 75 milijuna eura koje je Liverpool ljetos platio Romi, a u finalu je klubu donio nešto što se novce, ni ne može kvantificirati. Skinuo je sve što su Spursi u nastavku poslali prema njemu, bio je - igrač utakmice. Kakva razlika u odnosu na finale izgubljeno od Modrića i Reala prije godinu dana!

Priču je u 87' završio Divock Origi. 24-godišnji Belgijanac bio je čovjek preokreta u polufinalu protiv Barcelone, u finalu je zamijenio ne 100% spremnog Firmina pa ljevicom, s lijeve strane, tri minute prije 90' svjetski pogodio donji lijevi kut Llorisovog gola i time natjerao gravera da osam minuta prije kraja (Skomina je dodao 5 minuta svoje nadoknade) na trofej Lige prvaka počne pisati '2018/19 Liverpool'!

Tottenham je sedmi po redu debitant u finalu koji se u prvom pokušaju nije dočepao trofeja. Bi li išta bilo drukčije da je Pochettino ostavio Kanea na klupi pa ga uveo kao jokera, nikada nećemo znati.

Liverpool je bio favorit i prije finala, a Tottenhamu je i sam plasman na završni obračun silno veliki uspjeh jer Spursi zbog gradnje svog novog, velebnog stadiona, kroz dva prijelazna roka nisu doveli nijedno pojačanje, a ispunili su želju Dembeleu da ode u Kinu!

Son, Ali, Kane, Eriksen & com. večeras nisu bili dovoljno dobri da zasluže krunu europskih nogometnih kraljeva. Kad su i došli u šansu ispalo je to zabijanje glavom u dva kolosalna crvena zida: Virgila van Dijka i Alissona Beckera. Van Dijk je Kanea uredno držao u džepu cijelu utakmicu.

Liverpoool je po šesti put prvaka Europe, Klopp se napokon dočepao Lige prvaka, Dejan Lovren je novi hrvatski LP-osvajač, sedmi zaredom.

Liverpool 2018/19... Europski šampioni - 100% zasluženo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...