Obavijesti

Sport

Komentari 14

Klopp: Ljudi, moramo igračima omogućiti i da se malo odmore!

Klopp: Ljudi, moramo igračima omogućiti i da se malo odmore!
3

Kada smo to ušli u fazu da više nitko ne može 'preživjeti' niti jedan tjedan bez nogometa? Dugoročno je neodrživo ovo iscrpljivanje igrača zbog apsurdno prenatrpanih kalendara, kaže Jürgen Klopp

VIDEO

Liverpoolov Senegalac Sadio Mane 2017/18-u završio je 28. lipnja, sa svojom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu. Manje od mjesec dana kasnije već je obavio toliko priprema za novu sezonu da je zaigrao na test-utakmici u Americi.

Pokretanje videa...

Lovren slavi Ligu prvaka 01:14

Maneu je 2018/19-a trajala do: ludog finiša Premiershipa i finala Lige prvaka koje je presudio, a i iz te je super-naporne sezone otišao na... Afrički kup nacija na kojem je njegov Senegal igrao finale.

Sezona s 54 odigrane utakmice pa sezona sa 57 utakmica u 359 dana koja je trajala od 25.07.2018.-18.07.2019. Čovjek se mora odmoriti pa ne neće imati ni dan ljetnih priprema sa suigračima, nema šanse da zaigra Community Shield (engleski Superkup), a ni 1. kolo Premiershipa protiv Norwicha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jürgen Klopp morao mu je dati slobodno barem do 5. kolovoza. Barem tri tjedna. I Nijemac je zbog toga ljut "k'o pas".

- Pitajte Manea koliko je odmora imao ovo ljeto. Svaka utakmica za Liverpool, svaka utakmica za Senegal, svaka ligaška pauza bez da odahne nego na avion pa igraj za reprezentaciju. I on je samo jedan igrač kojeg sam uzeo za primjer situacije koja je dugoročno ne-o-drži-va! - grmi osvajač Lige prvaka s Liverpoolove klupe.

Champions League - Group Stage - Group C - Paris St Germain v Liverpool

- Normalno da sam mu dao tri tjedna slobodno. Nego što ću, nazvati ga i reći 'Ajmo, tri dana odmori pa dolazi ovamo na pripreme, da malo trčiš za promjenu'?! Tottenham ima iste probleme kao mi. Ili se igra Svjetsko prvenstvo, ili Europsko prvenstvo, ili Copa America, ili Afrički kup nacija... A onda su još na sve nalijepili i tu europsku Ligu nacija za koju sam odmah rekao da mi se ne sviđa pa ma koliko ju izbornici reprezentacija hvalili - kaže Klopp pa nastavlja:

- Četiri dana nakon finala Lige prvaka veliki broj mojih dečki (Englezi, Nizozemci, Shaqiri...) igrali su za svoje reprezentacije. A sve samo da se slučajno, nedajbože, ne dogodi jedan ili dva tjedna bez nogometa. Kada smo postali takvi da ne možemo 'preživjeti' tjedan dana bez nogometa? Jasna mi je želja za zaradom, ali ne može se ići iz jednog neodgodivo važnog klupskog u drugo neodgodivo važno reprezentativno natjecanje bez ikakvog prostora za normalni odmor i rekuperaciju. Ljudi, shvatite: igračima treba odmor! Dugoročno ovakvi rasporedi ne mogu ostati jer će sve postati neizdrživo upravo za najbolje svjetske nogometaše - rekao je Jürgen Klopp.

I, realno, ima pravo, 100%. Ali...I sam je važan dio modernog vrhunskog nogometa u kojem postoji samo jedan gospodar. Novac. Sve ostalo je fusnota na industriju zvanu sport.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića