Obavijesti

Sport

Komentari 147

Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!

Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!
7

Odličnu utakmicu priredili su Kauboji publici u Grazu pa je izbornik Lino Červar pred kraj poslao čak i rezerve na parket. Kauboji su slavili s uvjerljivih 31-23 i praktički osigurali nastup u drugom krugu Eura!

VIDEO

Tako možemo, tako trebamo igrati!

Hrvatska je s uvjerljivih 31-23 (15-10) razbila Bjelorusiju čime se praktički plasirala u drugi krug, koji bismo igrati u Beču. Ostala nam je još utakmica sa Srbijom pa je jedino pitanje hoćemo li dalje kao prvi ili drugi u skupini. U svakom slučaju, pobjeda bi riješila sve dileme.

Pokretanje videa...

00:28

Krenuli smo dobro, na krilima Duvnjaka bacili smo Bjeloruse u očaj i nakon 13 minuta igre imali smo velikih 7-1. No, onda kao da nas je netko udario maljem. Upali smo u krizu iz koje smo se jedva iščupali tek nakon što su se Bjelorusi približili na 7-6.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karačić, Stepančić i Cindrić odigrali su tu ključnu ulogu jer je u egal prvom poluvremenu upravo njihov doprinos u napadu bio ključan. Mučili smo se i tek pred kraj prvog dijela uspjeli smo napraviti koliko-toliko veću prednost pa smo na poluvrijeme otišli s ugodnih plus 5.

Sreća po nas je što je Bohan zaradio isključenje nekoliko sekundi prije isteka prvog dijela pa smo u nastavak ušli s igračem više te smo skoro dvije minute imali za izgraditi prednost.

To smo i napravili, opet se iskazao Duvnjak, a nakon njega u višu brzinu prebacio je Stepančić. No, ako je netko obilježio drugo poluvrijeme pa onda i cijeli susret to je Igor Karačić. U trenucima kada je trebalo zabijao je, probijao pa je utakmicu završio sa 6 golova iz 10 pokušaja. Na koncu je dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Luka Stepančić zabio je 5, Domagoj Duvnjak je dao 4 dok su po 3 dodali David Mandić i Luka Cindrić. Najbolji kod Bjelorusije bio je Mikita Vailupau s osam golova.

Hrvatska je ovom pobjedom praktički osigurala drugi krug. Križamo se sa skupinom gdje su Nijemci i Španjolci te s onom gdje su Austrijanci i Makedonci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović