Obavijesti

Sport

Komentari 62

Kockice u Vršcu: Čega bi nas bilo strah? Ovdje je kao u Istri

Kockice u Vršcu: Čega bi nas bilo strah? Ovdje je kao u Istri
3

Dvojac u kockastom raširio je šal s natpisom "Proud to be Croat" i krenuo u tešku borbu s punom dvoranom slovenskih navijača. Kažu kako ih nije strah u Vršcu

VIDEO

Do utakmice protiv Slovenije ostalo je još sat ili dva, a ulicom Vršca ležernim korakom šetala su dva muškarca odjevena u kockasto.

- Dečki, nije vas strah? - upitali smo ih.

- Naravno da ne. Ako se nisam bojao '91., zašto bih se bojao sad - sa smiješkom je odgovorio Josip Vuletić, poznato lice s utakmice hrvatskih reprezentacija, i nastavio:

- Ovdje smo od početka prvenstva, ali apsolutno nikakvih problema nismo imali. Smješteni smo u Beogradu i naravno da nećemo baš provocirati. U Beogradu, recimo, ne šetamo u hrvatskim obilježjima, ali Vršac je u Srbiji kao Istra kod nas. Tolerantna sredina. I ondje su se Srbi najnormalnije šetali u svojim dresovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Josip je u Vršac došao izdaleka.

- Živim u Švedskoj, u gradu Lundu, a naše sportaše pratim od nogometnog Eura 1996. Jedno vrijeme pratio sam samo nogometaše, ali posljednjih godina idem na sve - priča Josip, koji je i prošle godine, na SP-u u Švedskoj, bio jedan od najglasnijih.

S kockastim šeširom na glavi i u kockastoj majici šetao je Vršcem u društvu nećaka Dragana Jerkovića, imenjaka i prezimenjaka nekadašnjega golmana hrvatske rukometne reprezentacije.

- Sjećam ga se, ali ne, nemamo nikakvih rodbinskih veza - kaže Dragan.

Ujak Josip pokupio ga je u Zagrebu i zajedno su krenuli prema Srbiji. Na putu do Beograda hrvatski dvojac imao je i "malu neprijatnost". Malo su pretjerali u vožnji, papučica gasa bila je prelagana, i odjedanput su se pojavili "milicioneri".

- Zamislite, pet sati smo čekali sutkinju u malom hodniku. Ej, pet sati! Baš sam im rekao: 'Sve to razumijem, platit ću kaznu, ali zašto pet sati...' No dobro smo i prošli, platili smo kaznu samo 80 eura - prepričao je Josip.

On i Dragan žele još ostati uz Hrvatsku, navijati i u Novom Sadu, no zasad ne mogu do ulaznica.

- Razgovarali smo s vodstvom reprezentacije, ali kažu da ni oni više nemaju ulaznica. Ne znam, vidjet ćemo, valjda ćemo uspjeti nešto iskombinirati - zaključio je simpatični dvojac, raširio šal s natpisom "Proud to be Croat" i krenuo u tešku borbu s punom dvoranom slovenskih navijača.

S obzirom na odnose snaga, 43 naša navijača još su se dobro i nosila s "protivnicima". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu