Obavijesti

Sport

Komentari 84

Koga Dinamo treba pobijediti da na Maksimir dođe publika?

Koga Dinamo treba pobijediti da na Maksimir dođe publika?
1

Dinamo toliko dominira HNL-om da očito gledateljima više nisu zanimljive ni utakmice protiv Rijeke. Jer kako drugačije objasniti samo 6186 gledatelja nakon jedne od najvećih pobjeda u povijesti kluba?

VIDEO

Čudan je to fenomen, koji se, eto nastavlja godinama. Neki će reći da je zbog stadiona, drugi da je zbog loših i neatraktivnih protivnika, treći da je nešto treće... Dinamo je u četvrtak pobijedio moćnu Benficu, tražila se ulaznica više i kad se očekivalo da će protiv Rijeke biti barem desetak tisuća gledatelja - 'smola'. Derbi protiv Rijeke došlo je pogledati 6186 gledatelja. U redu, znalo je na Maksimiru biti i puno manje, ali ako su dečki zaslužili pljesak, onda je to bilo večeras, tri dana nakon što su razveselili sve koji su došli na Maksimir.

Trener Dinama očekivano je promiješao sastav i na klupi ostavio najjače oružje za Lisabon. Jedan do drugoga su sjedili Olmo, Petković, Livaković, Gojak, dok se Oršić, Dilaver, Theophile i društvo nisu ni skidali...Gol Puljića, kojim je Rijeka povela u Maksimiru bila je samo iluzija, koju je momčad Nenada Bjelice slomila u komadiće. Jer, nakon tog vodećeg gola Rijeke, Dinamo je ubacio u višu brzinu i činilo se da je svima na stadionu jasno da je pitanje minute kada će Dinamo zabiti i okrenuti. 

Tako je i bilo, a Igoru Bišćanu nema se što zamjeriti. Bez osmorice igrača nije mogao ništa. Uostalom, ovom Dinamu ne mogu parirati ni mnogo moćnije europske momčadi. 

I tu se opet vraćamo na ono o gledateljima. Dinamo je u 24 prvenstvena kola zabio okruglo 50 golova, igra najatraktivniji nogomet u prvenstvu, a momčadi kao Rijeku i Osijek bez problema slomi i sa rezervnom momčadi. Ali, ni to, očito nije dovoljno. Tko zna, možda je 17 bodova prednosti ispred Rijeke i riješeno pitanje prvaka doista prvenstvo učinilo toliko dosadnim da se navijači Dinama mogu 'napaliti' samo na Europu. Jasno je da je nemoguće očekivati 20-25 tisuća na “običnoj” utakmici, međutim više od 6186 gledatelja Bjelica i igrači sigurno zaslužuju.

Dinamo u četvrtak gostuje u Lisabonu, pokušat će izboriti plasman među osam najboljih momčadi Europske lige. Uspiju li, gospodo draga, onda više nema isprika. Prva sljedeća utakmica u Maksimiru bit će 30. ožujka protiv Intera. Dođite i zaplješćite. Jer, Dinamo je, složit ćete se, zaslužio da na bis poslije Benfice dođe više od 6186 gledatelja...Zaslužio je da njegovi navijači dolaze zbog njega, a ne zbog protivnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom