Obavijesti

Sport

Komentari 5

Koja bi Ćiro bio faca da su ga smijenili kao Marina Brbića

Koja bi Ćiro bio faca da su ga smijenili kao Marina Brbića
1

Na Brbiću je sad samo da zahvali nebesima što više ne nosi najteži križ koji Dalmoš može nositi, udobno se smjesti na dijelu tribina koji sam odabere, i momčadi i nasljednicima u foteljama želi sve najbolje

VIDEO

Na Hajduku bi se moglo zaraditi i da padne u najniži rang natjecanja. Tako da se po razloge Brbićeva smjenjivanja može ići pukim tragom novca. Koji će se u budućnosti, u retrovizoru, vjerojatno vidjeti bolje nego danas kroz vjetrobran.

Naravno, i bitka za čast je dovoljna. Netko misli da bi to radio bolje, ili naprosto samo želi fotelju. Ne treba ni lova. No dok Hajduk tradiciju bure dok je u klubu dobro čuva brižno kao i Dinamo smjenjivanje trenera jer momčad u Europi nije ostvarila što objektivno ne može, htjedoh reći da je dobra šansa da će se na kraju najslađe smijati upravo Brbić.

Njegov se zadatak može usporediti s golmanovim u raspucavanju penala. Pucaju Ronaldo, Messi, Ibrahimović, Modrić i, neka zadnji bude Prosinečki. Brbić mora obraniti jedan jedini penal, i heroj je. Međutim, njegov učinak u Hajduku su najmanje dva obranjena penala. Ako ćemo tjerati mak na konac, i tri. Ovi što su ga skinuli, stvarno imaju petlje. Oni nisu golman koji brani. Oni su momčad koja puca, i natovarili su si da moraju zabiti svih pet.

Tko god da je golman, fizika je jasna. Dovoljno precizan i snažan šut golman ne može obraniti. Tako, kad god Hajduk negdje kiksa, najlogičnije pitanje u Splitu, Dalmaciji, pa i Zagrebu, bit će: tko te tjerao da skidaš ekipu koja je stabilizirala klub!? Zar je grijeh što tad nisu osvojili naslov i izbacili Dinamo iz Kupa?

Na Brbiću je sad samo da zahvali nebesima što više ne nosi najteži križ koji Dalmoš može nositi, udobno se smjesti na dijelu tribina koji sam odabere, i momčadi i nasljednicima u foteljama želi sve najbolje. Vidio je sistem iznutra, zna sve o tokovima novca, sve ima na dlanu. Njegova će riječ biti ‘poljudsko sveto pismo’.

E, kojih bi se sve muka Ćiro Blažević spasio da su ga na vrijeme smijenili. Ne baš mjesec dana nakon osvajanja trećeg mjesta u Francuskoj, ali tu negdje. Koja bi Ćiro bio faca, koliko veći nego što je, da je Mamić samo malo brže postao to što je danas. Takva bi faca mogao postati Brbić. A možda će ga, tko zna, i zvati da se vrati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani