Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolak prva na EP: Thorkildsen? Idućih dana ću vam reći više...

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ovo su dani hrvatske reprezentacije i neka taj dan tako i ostane. Ovo su dani svih onih koji su podnijeli žrtvu. Nadam se da je publika uživala, a novom treneru idućih dana, rekla je Kolak nakon pobjede

Ludbrežanka Sara Kolak u nedjelju se vratila tamo gdje je sve počelo prije deset godina - na varaždinsku Slobodu. Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine atletiku je počela trenirati vrlo kasno tek s 14 godina. Prošla je kroz ruke legendarnog varaždinskog trenera bacačkih atletskih disciplina Dražena Ožega. Kasnije je preselila u Celje te je postala članica riječkog Atletskog kluba Kvarner. 

- Tu je sve počelo. Obožavam ovaj stadion i presretna sam što se ovako veliko natjecanje održalo u Varaždinu. Želja mi je da se još jedno veliko natjecanje održi na Kantridi - rekla je Sara Kolak nakon nastupa na Europskog ekipnog prvenstva druge skupine. 

Osvojila je prvo mjesto s rezultatom 57.97 metara, ispred Slovenke Martine Ratej (56.87 m) i Latvijke Gundege Griva (51.41 m). 
Njezin pobjednički hitac bio je daleko ispod njezinog najboljeg ovosezonskog hitca koji iznosi 64.45 metara i njezinog najboljeg hitca u karijeri koji iznosi 68.43 metara.

Saru su na stadionu Sloboda bodrili brojni Varaždinci, ali i Ludbrežani. 

- Osjetila sam njihovu podršku i žao mi je što njihova podrška njih koplje ponijela još i dalje. Nadam se da su svi na tribinama uživali i da smo im na lijep način približili atletiku - dodala je Sara. 

Naime, Ivan Veštić predsjednik Hrvatskog atletskog saveza u razgovoru za HRT otkrio je da je Sara Kolak prekinula dugogodišnju suradnju sa slovenskim trenerom Andrejem Hajnšekom te da će joj novi trener biti Norvežanin Andreas Thorkildsen, bivši olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak koji se umirovio 2016. godine.

- Ovo su dani hrvatske reprezentacije i neka taj dan tako i ostane. Ovo su dani svih onih koji su podnijeli žrtvu. Nadam se da je publika uživala, a novom treneru idućih dana - zaključila je Kolak.

Komentari (2)
  • Moj Ivane pobratime mio, "s tek 14 godina" nije isto što i "tek s 14 godina". Ako je počela trenirati "s tek 14 godina", znači da nije počela trenirati kasno nego rano.

    11. 8. 2019,   20:52