Obavijesti

Sport

Komentari 91

Koliko je potrebno za naslov? Vlasnik Citya uložio 625 mil. €

Koliko je potrebno za naslov? Vlasnik Citya uložio 625 mil. €
1

City je do ove godine zadnji put prvak bio '1968.. U samo četiri godine vratili su se na vrh Premiershipa. A koliko je novaca bilo potrebno? Otprilike oko 625 milijuna €

VIDEO

U kolovozu 2008. godine u Manchester City ušla je Abu Dhabi United Group, kompanija na čijem je čelu superbogati šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan (42). Klub je automatski postao jedan od financijski najmoćnijih na svijetu, a to se zorno vidi svako ljeto kad krene prijelazni rok. 

City je do ove godine posljednji put prvak bio davne '1968.. U samo četiri godine vratili su se na vrh Premiershipa. A koliko je novaca bilo potrebno za to? Otprilike oko 625 milijuna eura. Za sve ostale puno previše, a za njega kap u moru obzirom da ima milijarde. 

- Nećemo glupo trošiti kako to rade u Cityju - rekao je Alex Ferguson, trener gradskog rivala Uniteda.

Teško da će ikoga u Cityu to dirati. U klub su, otkad je na čelu šeik Mansour, došli Agüero, Džeko, Yaya i Kolo Toure, Balotelli, Tevez, Lescott, Nasri, Kolarov, De Jong i brojni drugi... Za spomenutu desetoricu 'iskreširao' je nešto manje od nevjerojatnih 300 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Otoku postoje klubovi značajno veće povijesti, ali čini se kako novcu teško bilo što može parirati. Počinje li Cityeva era?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu