Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kolinda poslala Jakova, Mađari priznali: "Nedostajali ste nam"

Kolinda poslala Jakova, Mađari priznali: "Nedostajali ste nam"
23

"Super je što ste se vratili, moram priznati da ste nam nedostajali. Bili smo u Zagrebu još prije pet-šest godina, kad je Medveščak bio prvi put u EBEL-u, i tada smo stvorili strašno prijateljstvo s vašim navijačima"

VIDEO

Iskreno, drago mi je što smo se vratili u EBEL. Ipak je ovaj hokej s Austrijancima, Mađarima, Talijanima, a nadam se opet jednom i sa Slovencima tamo gdje pripadamo, rekao je Marko, gospodin u 50-im godinama koji je na tribinama Ledene još iz onog prvog Medveščakova mandata u EBEL-u.

Nakon četverogodišnje avanture u KHL-u, druge najjače hokejaške lige na svijetu, hokej u Zagrebu nije se ugasio. Zapravo, čini se da je povratak u austrijsku ligu bio pun pogodak. U posljednjim utakmicama KHL-a tribine su uglavnom bile poluprazne, a sada je na prvu domaću utakmicu nove sezone došlo više od 4500 ljudi.

Prepuna je bila i VIP-loža, bilo je tu poznatih glumaca, sportaša, političara, među kojima i Slavko Sobin i Danijel Bilić, zlatna braća Sinković, Damir Martin, Stipe ŽunićMilijan Brkić, a došao je i Jakov Kitarović, suprug predsjednice Kolinde koja je očito odlučila poslati svog najjačeg predstavnika.

- Vidi se da je ovaj hokej slabijeg ranga nego onaj u KHL-u. Sve je nekako sporije. Ali lijepo je opet biti u EBEL-u i igrati protiv Albe, KAC-a, Salzburga... To su prava rivalstva, a ne ona s ruskim klubovima - rekao je Valent Sinković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Valent je potpuno u pravu, hokej u EBEL-u sigurno nije na razini onog koji smo gledali u posljednje četiri godine u Ledenoj. Sve je za jednu brzinu sporije i definitivno to nije onaj kvalitativni rang iz druge najjače lige svijeta.

 

Season opening in the #Den! #TogheterWeAre #JoinTheStory #WeAreEBEL

Objavu dijeli KHL Medvescak Zagreb (@khl_medvescak_zg)

- Od prvog dana sam u dvorani, još otkako je Medveščak prvi put zaigrao u EBEL-u. Žao mi je što više nisu u KHL-u, ali to je, nažalost, realnost. Stvarno obožavam "medvjede", u svibnju sam na gležanj stavio tetovažu medvjeđe šapice i hokejaške palice - rekla je navijačica Ana.

Sretni povratkom Medveščaka u austrijsku ligu su i rivali. Na tribine je došlo 50-ak navijača Albe, s kojom je Medveščak odigrao prvu domaću utakmicu u sezoni.

- Super je što ste se vratili, moram priznati da ste nam nedostajali. Bili smo u Zagrebu još prije pet-šest godina, kad je Medveščak bio prvi put u EBEL-u, i tada smo stvorili strašno prijateljstvo s vašim navijačima. Mislim da ćete dati novu dimenziju novoj ligi - rekao je mađarski navijač Balázs.

Ono gdje će Medveščak sigurno profitirati podrška je na gostujućim terenima jer do Klagenfurta, Villacha, Székesfehérvára putovanja nisu duga, a kad se društvo skupi, nisu ni skupa.

- Drago mi je da je Medveščak opstao na ovaj pravi način, odnosno, da igra ozbiljnu hokejašku ligu. Kao što se i na ovoj prvoj utakmici može vidjeti, Ledena će opet biti puna. Sviđa mi se momčad, brzi su igrači, tehnički dobri, ali ipak mislim, barem prema ovim prvim utakmicama, što pripremnim, što ligaškim, da nam nedostaje jedan pravi golman i jedan vrhunski napadač - rekao je Marijan, gospodin koji također od prve sezone prati Medveščak.

Utakmica? Kad je Stipe Žunić podbacio prvi pak, nikoga nije bilo na tribini tko se u tom trenutku nije prisjetio Joela Prpicha, Hećimovića, Ouelettea, Letanga... legendi koji su ovdje zaigrali 2009., u prvoj Medveščakovoj sezoni u EBEL-u. Teško je reći ima li igrača takvog kalibra i karaktera u ovoj momčadi, no sezona je duga i sigurno će se netko istaknuti kao vođa.

Hokejaši Medveščaka izgubili su od Albe Volan 4-3 nakon produžetka. Dva gola za domaćine zabio je Sondre Olden, postavši ujedno i prvi Norvežanin koji je zabio za "medvjede", a jedan je dodao Tero Koskiranta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram