Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolumbijac Borja (22) prvo je pojačanje Robija Prosinečkog

None Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Kolumbijski 22-godišnji napadač Cristian Borja (22) do kraja će sezone igrati u Crvenoj zvezdi, srpskom prvoligašu čiji je odnedavno trener Robert Prosinečki...

Borja u Zvezdu dolazi iz redova brazilskog trećeligaša Caxias do Sula, a na raspolaganju Prosinečkom stavit će se od 10. siječnja kada započnju pripreme za nastavak sezone.

Dolasku Borje kumovao je Dejan Rambo Petković, bivši igrač Flamenga, slavnom klubu iz Rija u kojem je imao i prilike gledati Borju na djelu, budući je Kolumbijac jedan kratak period proveo ondje na posudbi.

- Nadam se da će Borja pomoći Zvezdi, da će biti pravi napadač. To je igrač koji je prije par godina najavljivan kao veliko pojačanje Internacionala, kad su bili svjetski prvaci. Tad je imao 18 godina. Bio je kod nas u Flamengu da bi zamijenio Adriana, ali, naravno, teško je biti drugi Adriano u kratkom periodu. Ali vjerujem da će iskoristiti šansu u Crvenoj zvezdi – komentirao je Petković, koji je također zaslužan za ranije dovedeno Zvezdino pojačanje, Brazilca Evandra Goebela (iz Atletico Paranaensea).

Prosinečki je igrača upoznao tek nakon službenog predstavljanja u klubu.

- Robert je upoznat s igračem, gledao je dosta materijala. Mi smo i tražili profil igrača za koji mislimo da je neophodan Zvezdi.  Zvezda će na proljeće biti puno jača i igrat će lepršavije. Tražit ćemo i nova pojačanja, ali ona ovise i od prodaje igrača – komentirao je sportski direktor Zvezde Ivan Adžić.


Komentari (10)
  • I sad samo zato što je Robi tu trener , mi trebali znat za svaki kur.. koji se događa u Zvezdi ???

    17. 12. 2010,   19:19
  • @Skrle , Isco16 - Što se žalite kad i vi čitate članke o Zvezdi !!!

    17. 12. 2010,   20:20
  • Bilo kako bilo al isco i skrle su u pravu, baš nas zanima kaj se događa u zvezdi, prosinečki je tam i kaj bi mu ja!!!!!

    17. 12. 2010,   20:46