Obavijesti

Sport

Komentari 6

Konačan raspad: Od 2010. godine dva natjecanja u F1

Konačan raspad: Od 2010. godine dva natjecanja u F1
1

Niti na posljednjem sastanku predstavnika FIA-e i FOTA-e (Udruženje momčadi Formule 1) nije postignut dogovor oko pravila za sljedeću sezonu

VIDEO

Tako će osam momčadi FOTA-e (Ferrari, Brawn GP, McLaren-Mercedes, BMW-Sauber, Toyota, Red Bull, Toro Rosso i Renault) od sljedeće sezone istupiti iz Formule 1 i pokrenuti vlastito natjecanje. Od momčadi koje ove sezone nastupaju u Formuli 1 ostat će tako samo Willams i Force India. Za takvu situaciju iz FOTA-e krive FIA-u i predsjednika komercijalnih prava natjecanja Bernieja Ecclestonea.
"Postalo je jasno da naše momčadi ne mogu nastavljati raditi kompromise oko fundamentalnih vrijednosti ovog sporta i stoga su odbile ponuditi svoje bezuvjetne prijave za nastup u natjecanju sljedeće sezone. Stoga našim momčadima ne preostaje ništa drugo do pokretanja vlastitog natjecanja. To će natjecanje imati transparentnu upravu, svoja pravila, poticati će ulazak novih momčadi, te će slušati želje navijača i izlaziti im u susret, kao i važnim poslovnim partnerima i dioničarima", stoji u FOTA-inom priopćenju.
"FIA je razočarana ali ne i iznenađena FOTA-inom nesposobnošću da postigne kompromis u najboljem interesu sporta. U FIA-i ne možemo dopustiti novu "financijsku utrku u naoružanju". Krajnji rok za bezuvjetnu prijavu za natjecanje 2010. godine istječe večeras. Lista momčadi koje će nastupati u FIA-inom Svjetskom prvenstvu 2010. godine bit će objavljena sutra (subota)", navodi se u priopćenju FIA-e.
FIA je za natjecanje sljedeće sezone predvidjela 13 momčadi, odnosno 26 bolida. Zasad su sigurni u natjecanju tek Force India, Williams, Campos, Manor i US F1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića