Obavijesti

Sport

Komentari 32

Konačna potvrda: Hrgović se 7. prosinca bori protiv Moline!

Konačna potvrda: Hrgović se 7. prosinca bori protiv Moline!
1

Borba Hrgovića i Moline u saudijskoj Diriyah Areni bit će jedna od ukupno tri (Hunter - Povetkin, Quigg - Carroll) prije revanša Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza

VIDEO

Filip Hrgović 7. prosinca opet izlazi u ring. Znalo se to, istina, još prije dva i pol tjedna kada je "provaljeno" da će novi njegov protivnik biti Eric Molina, no sada više nema ni najmanje sumnje. Stgla je i definitivna potvrda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mirko i Hrgović treniraju 00:21

Borba Hrgovića i Moline u saudijskoj Diriyah Areni bit će jedna od ukupno tri (Hunter - Povetkin, Quigg - Carroll) prije revanša Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza u spektaklu vrijednom 100 milijuna dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Velika mi je čast biti dio ovakvog sjajnog događaja. To je za mene veliki korak naprijed, cijeli će svijet gledati ovo i moći ću pokazati sve što mogu - rekao je Hrga uz zahvalu svom timu Sauerlandu, Željku Karajici i Eddieju Hearnu.

- Očekujem žestoku borbu, Molina se dvaput borio za naslov, skoro je nokautirao Deontaya Wildera, vrlo je opasan i iskusan. Bit će ovo najteža borba moje karijere. Rekao sam svom promotoru da sam spreman za bilo koga i da sam uvijek htio boriti se protiv najboljih.

Nisse Sauerland, pak, nahvalio je Zagrepčanina.

- On je nabrže rastuća zvijezda teške kategorije i logično je da je on tu.

El Animalu će ovo sigurno biti najteži zalogaj u profesionalnom boksu jer je riječ o renomiranom protivniku koji se borio protiv najjačih boraca na svijetu. Od Wildera je izgubio 2015. godine kada su se borili za IBF naslov, a Joshua je bio jači godinu kasnije u borbi za IBF titulu.

Podvig karijere uslijedio je kada je nokautirao Tomasza Adameka u 10. rundi i tako ostvario pobjedu karijere koja ga je i gurnula u meč za naslov s Joshuom. No, uvijek je nedostajao taj jedan korak više, koji bi ga gurnuo u samu svjetsku elitu. Ostao je na korak do sna.

Pijetraj o Hrgoviću na OI: Eto vidite da sam bio u pravu...
Pijetraj o Hrgoviću na OI: Eto vidite da sam bio u pravu...

Možda je i zbog tih razloga imao nešto teži boksački put jer je nakon 20. profesionalnog meča odustao i rekao zbogom boksu. Kada boksač prvi profesionalni meč izgubi nokautom pa pobijedi 18 puta zaredom od čega samo četiri odlukom, a sve ostalo nokautom, onda je pravo iznenađenje kada se povuče u svojem "primeu".

Upravo to je napravio Molina i 2012. godine rekao zbogom boksu. Posramljen i ponižen nakon teškog nokauta u prvoj rundi od Chrisa Arreole, okačio je rukavice o klin i promijenio ploču u životu. Te 2012. magistrirao je na University of Texas u Brownsvilleu pa odlučio pomagati djeci s posebnim potrebama. Zaposlio se kao učitelj u jednoj javnoj osnovnoj školi u Edinburgu i činilo se kao da je Molinina boksačka karijera gotova.

Učitelj iz Teksasa pobjegao iz boksa, a vratio ga je Don King
Učitelj iz Teksasa pobjegao iz boksa, a vratio ga je Don King

No, kada ti bubu u uho ubaci ni manje ni više nego Don King, onda su male šanse da se ne trgneš i vratiš onome što najbolje znaš. Molina je poslušao menadžera, odazvao se i vratio u dvoranu, no dječicu nije ostavio.

- Svijet ustvari ne zna priču koju donosim. Svi su me sudili po meču s Arreolom. Svi su me tada mogli dobiti jer sam bio slab u glavi. Ali izrastao sam u opasnog teškaša i ne postoji drugi teškaš koji je prolazio stvari kao ja. Radio sam do pola 5, zatim trenirao, a u ponoć išao trčati. I tako svaki dan. Vikendima sam sparirao - rekao je uoči meča s Joshuom.

- Volim raditi s djecom s posebnim potrebama i učiti ih. Jer su autsajderi u životu. I što god se dogodi u mojem meču, sudbina mi je raditi s tim klincima. Nemaju puno mogućnosti u životu i ja sam im očinska figura. Tada mi je srce na mjestu.

Hrgović je pobijedio u svih devet borbi koje je imao dosad, a posljednju je odradio u Meksiku protiv Marija Heredije kojeg je sredio nokautom i stigao do 14. mjesta svjetske ljestvice. Molina, koji je 35. ima raspon ruku 201 centimetara, a varira oko 108 kilograma. Boksao je i u lakoteškoj kategoriji te je u 12-godišnjoj karijeri odboksao 142 runde, ostvario 27 pobjeda uz 5 poraza (19 KO/5 KO).

Pokretanje videa...

05:44
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener