Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kontroverzna odluka: Djevojke, više ne smijete na pozornicu...

None Foto:

Svjetska pikado federacija odlučila je da djevojke više ne smiju biti pratnja natjecateljima, kao što je bio običaj. Ovakav potez nije naišao na odobravanje natjecatelja, ali i navijača

Možda niste fan Phila Taylora, Garyja Andersona ili Van Barnevelda, ali izlazak najboljih svjetskih igrača pikada na pozornicu uoči meča uvijek je bio spektakl. Izuzetno lijepe djevojke došle bi u pratnji igrača, a to je bilo popraćeno glazbenom podlogom. No, toga više neće biti. Svjetska pikado federacija to je zabranila. No istog dana napravljena je peticija da se curama - vrati posao.

- Nedostajat će mi djevojke, pa one su dio pikada! Potpišite peticiju kako bi cure zadržale posao, a i učinile pikado ljepšim - odmah se oglasio Raymon Van Barneveld, jedan od najboljih igrača pikada u povijesti.

To je jedna strana. Naravno, kako je za svaki obračun potrebno dvoje, tako su se oglasili i oni koji podržavaju takvu odluku.

- Bravo za odluku. Vjerujemo da će se isto napraviti u boksu i moto utrkama. Djevojke u sportu trebaju sudjelovati kao natjecateljice,  ne kao seks modeli. Žene se gledaju na način kako izgledaju, a ne što rade ili postižu. Kakvu poruku šaljemo djevojkama diljem svijeta? Hodajte gole s tablama i najavljujte mečeve? Divimo se muškarcima koji se natječu, a žene služe da poprave sliku - oglasila se glasnogovornica "The Women's Sport Trust".

Tema: Sport fanatik

Komentari (11)
  • U svijetu nikad više golotinje(i to samovoljne),a sada odjednom ženska prava ugrožena.Ako su djevojke bez prisile pristale to raditi,igračima paše,navijačima paše svi sretni svi zadovoljni i zbilja ne vidim gdje je problem.Odlaskom Phila Taylora u mirovinu,pikado je već dovoljno šoka pretrpio,ne trebaju raditi još veću štetu ;)

    30. 1. 2018,   20:23
  • Pala gledanost pikada za 70 osto.

    30. 1. 2018,   20:17
  • Neslazem se sa odlukom , uvijek je ljepo vidit zgodnu zenu, i kud bas sad kad idem gleday orvo kolo premier lige ovaj tjedan a jesam nesretnik

    30. 1. 2018,   21:47