Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kopić, Bjelanović i Gojun slažu momčad za iduću sezonu!?

Kopić, Bjelanović i Gojun slažu momčad za iduću sezonu!?
3

izvjesno je da će igrači Hajduka prije stići na prozivku uoči nove sezone, nego li novi predsjednik u klub, što za Hajduka, koji najvažnije utakmice igra baš na početku sezone, nikako nije dobar scenariji...

VIDEO

Je li Hajduk upao u krizi upravljanja? Po svemu što se trenutno u klubu događa -  je - a kriza bi se mogla i dodatno produbiti, jer još uvijek nije poznato ni kada će Nadzorni odbor izabrati novog predsjednika, a kamo li kad će taj sa suradnicima početi raditi.

Klub će još neko vrijeme po inerciji funkcionirati bez većih problema i zastoja, no vrlo skoro ih čekaju strateške odluke koje ne mogu donositi ''privremeni obnašatelji funkcija''. Odlazak Ivana Kosa sam po sebi ne bi bio toliko problematičan, da za njim ne odlazi i sportski direktor Mario Branco, te da obojica, umjesto pripreme sljedeće sezone, po naputku ''nadzornika'' trenutno odrađuju posao u ''drugoj brzini'' i čekaju kraj suradnje. 

Članovi Nadzornog odbora sastali su prije nekoliko dana, i premda nema službene potvrde, čini se kako su skloni opciji da na natječaju, ali i uz pomoć ''head hunting'' agencije pronađu par ozbiljnih kandidata za mjesto predsjednika, nakon čega bi oni izabrali najboljega, a novi predsjednik bi potom imenovao svoj tim suradnika na čelu sa sportskim direktorom. No obzirom da ''head hunting'' agencije imaju svoje procedure i zahtjeve, a neke su se čak i zahvalile na ponudi za suradnju, cijeli proces oko izbora i imenovanja predsjednika bi se mogao odužiti sve do početka naredne sezone. Dobro upućeni nas uvjeravaju kako je posve izvjesno da će igrači prije stići na prozivku uoči nove sezone, nego novi predsjednik u klub, što za Hajduka, koji najvažnije utakmice igra na početku sezone, nikako nije dobar scenariji.

Do izbora novog predsjednika i sportskog direktora pripremu sezone moraju odraditi trener Željko Kopić, voditelj Akademije Krešimir Gojun, i šef scouta i Brancov prvi asistent Saša Bjelanović, koji je također najavio odlazak zbog obiteljskih razloga. Njih trojica trebaju riješiti pitanje aktualnog kadra. 

Novi ugovor mora potpisati i sam Željko Kopić, bilo bi logično da i Karlo Letica potpiše prvi profesionalni ugovor, jer mu stipendijski važi do ljeta 2019., a pitanje je i što napraviti s četvoricom kojoj na ljeto istječu ugovori. Ivo Grbić i Petar Bosančić su u mislima već daleko od Poljuda, vjerojatno i Hugo Almeida, dok će odluka Dantea Stipice vjerojatno ovisiti o razvoju situacije s Leticom.

Uz navedeno, treba donijeti i odluku o otkupu ugovora Adama Gyurcsóa, za što treba izdvojiti 350.000 eura, te pokušati raskinuti ugovor s Gustavom Carbonierijem, i barem jednim od tri lijeva beka, Fomitschowom, Memollom, ili Filipom. Ne manje važno, treba odlučiti i koga pokušati plasirati na tržište, jer do konca 2018. godine Hajduk mora uprihoditi oko 4 milijuna eura od transfera ako želi zadržati budžet na razini 100-tinjak milijuna kuna. Zoran Nižić, Zvonimir Kožulj, Fran Tudor, Toma Bašić... bi rado u inozemstvo, pogotovo ako se Hajduk ne plasira u skupinu EL.  

Sve su to odluke koje nisu hitne, koje mogu čekati još neko vrijeme, no njihovo odlaganje ne bi bilo previše pametno, jer bi neki krivi potezi lako mogli krizu iz ove sezone, preliti u sljedeću...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica