Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kopić: Danas smo bili - Hajduk. Samo da smo još zabili taj gol

Kopić: Danas smo bili - Hajduk. Samo da smo još zabili taj gol
1

Ova momčad ima potencijala, mladosti i energije, ovo je putokaz za dalje, no ako je ovo točka na putu koja će se zagubiti, onda ništa nismo napravil, rekao je Željko Kopić nakon 0-0 protiv Steaue

VIDEO

Hajduk nije uspio slomiti Steauu u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige (0-0), ali trener Željko Kopić bio je zadovoljan prikazom, kako je rekao, 'pravog' Hajduka:

"Najbitnije je da smo danas bili Hajduk, da smo bili ono što navijači od nas očekuju. Napravili smo taktičku pripremu, analizirali protivnika, dobili veliki broj duela. Oni su se dobro branili, vidjeli smo da mogu biti opasni, ali zadovoljan sam s utakmicom, ostaje samo žal što nismo zabili... No pred nama je još 90 minuta, nadam se da ćemo biti na ovoj razini!"

Inače kreativna momčad Steaue danas nije imala 'mjesta za disati'.

"Oni su inače izuzetno jaki u napadu, imaju puno dobrih kreatora i kad ih pustiš ulaziš u probleme. Postavili smo igru da stvaramo što više pritiska na loptu i ne damo im vremena za organizaciju igre, Juranović i Borja odlično su se dizali u tranziciji, imamo razloga za optimizam", nastavio je Kopić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Naša tendencija je uvijek da budemo ovako čvrsti, samo što smo prvih par utakmica imali problema pa su i dobre stvari padale u drugi plan. Danas smo postavili igru za duele, ovo je prvi put da je ovaj sastav istrčao zajedno, no mislim da ova momčad ima potencijala, mladosti i energije, ovo je putokaz za dalje, no ako je ovo točka na putu koja će se zagubiti, onda ništa nismo napravili..."

Mijenjao je Hajdukov strateg napadače kako bi došao do pogotka, ušao je i Marko Futacs, no činio se nespremnim...

"Nije da Futacs ne želi biti spreman, svi oni vode računa o sebi, no svakako bih volio da su svi u puno boljem stanju... Situacija je takva kakva je, moramo raditi i napraviti sve da budemo još bolji."

Brutalan raspored ima Hajduk u startu sezone... Sljedeća je - Rijeka!

"Imamo prekrasan raspored ovaj mjesec oko Velike Gospe, trebamo se baciti na glavu na Rujevici i vidjeti što će biti... Ovo je nogomet, trebamo se dobro odmoriti i odigrati pravu utakmicu."

O Juranoviću kao kapetanu.

"Odlučio sam zbog svih događanja oko Nižića da on ostane kapetan, jer je bio i na zadnjoj utakmici. S njim sam jako zadovoljan.

Ostaje li Cataš i dalje dokapetan?

"Vidjet ćemo, sve ćemo odlučiti nakon rješavanja situacije s Nižićem.

Možemo li u uzvratu očekivati Futacsa i Saida umjesto Ivanovskog i Gyurcsa koji nisu u formi?

"Nije lako nositi dres Hajduka, Mirko se adaptira, svi vide da daje sve od sebe, a na njemu je da nakon razdoblja adaptacije pokaže da je klasa za Hajduk, ili nije.

Očekujete li ofenzivniju Steauu u uzvratu?

"Vidjeli smo sve njihove utakmice, od europskih do domaćih, imaju mehnizme otvaranja napada u svim formacijama preko centralnog napadača, zato su Vučur i Mikulić bili bitni da dobijaju duele u zraku. Oni imaju talentirane igrače, jake na lopti, tako će igrati doma, a na nama je da se postavimo kvalitetnije, da idemo dobiti utakmicu, a ne se braniti.

"Osjetite li kod igrača razliku u reakciji kad Torcida navija kao večeras, i kad ne navija kao zadnji put protiv Lokomotive?

Danas je bilo dosta igrača koji su prvi - drugi put tu, bacili su se na glavu, i za to su nagrađeni kvalitetnom podrškom s tribina. Dovoljno sam dugo tu da znam da kad toga ne bude, neće biti ni podrške. Na nama je da pokažemo da možemo odgovoriti tim zahtjevima.

Što napraviti da se bolje realiziraju šanse?

"Mi imamo u svim utakmicama problem, određenu blokadu... Ivanovski je tek došao, Delić i Šego su mladi, Said i Futacs su bili na odlasku... To nam nedostaje, radimo na tome da namto bude bolje.

Trener Steaue: Hajduk nas je iznenadio

"Bila je ovo teška utakmica, nismo ni mi ni Hajduk igrali dobro, pokušavali smo igrati dugim loptama zbog loše kvalitete terena. Nismo imali priliku za gol, svega jednu pred kraj utakmice", rekao je Nicolae Dica, trener Steaue

Je li vas trener Kopić iznenadio izborom igrača?

"Iznenađeni smo bili malo, igrao je 4-2-3-1 s Lopezom na boku te Caktašem iza napadača."

Tko je favorit za prolaz nakon večerašnje utakmice?

"Šanse su po meni i dalje 50-50 jer je Hajduk izuzetno jaka momčad, pogotovo kući, na svom terenu, prije svega zbog sjajne podrške kakvu su imali i večeras. Mi smo stvorili samo jednu priliku i nije nam isprika loš teren ili sjajna podrška koju je protivnik imao s tribina."

Zašto ste tako rano mijenjali?

"Hajdukova zadnja linija igrala je jako visoko stoga sam pokušao brzim igračima nešto napraviti i stvoriti šansu za gol."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram