Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kopić: Hajduk se može boriti s Dinamom i Rijekom za sam vrh

Kopić: Hajduk se može boriti s Dinamom i Rijekom za sam vrh
1

Bila je teška utakmica, neobična jer su navijači bili tu, a opet, nije bilo njihove podrške. Sretan sam zbog gola, no još sretniji zbog pobjede. Sada se moramo koncentrirati na Everton, rekao je Franck Ohandza

VIDEO

Nogometaši Hajduka pobijedili su Slaven Belupo 1-0 u 5. kolu i popeli se na drugo mjesto iza Dinama. Junak susreta bio je debitant na golu Karlo Letica (20), koji je obranio sve što su nogometaši Slavena zapucali prema njegovu golu, ali i Franck Ohandza koji je zabio jedini gol.

- Bila je teška utakmica, neobična jer su navijači bili tu, a opet, nije bilo njihove podrške. Sretan sam zbog gola, no još sretniji zbog pobjede. Sada se moramo koncentrirati na Everton, želimo osigurati dobar rezultat u prvoj utakmici u gostima.

Što je to dobar rezultat?

- Dobar rezultat je pobjeda, mi uvijek idemo na pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Možete li nam objasniti zašto uglavnom zabijate golove ljeti?

- Ne mogu to ni sam sebi objasniti, ha, ha, ha...

Trener Slaven Belupa Željko Kopić bio je zadovoljan nakon poraza. Njegova momčad ostvarila je neke zacrtane planove.

- Utakmicu smo pripremali na način na koji se i odvijala, u prvom dijelu da smo stabilni, da imamo posjed te da stvorimo poneku priliku. Generalno sam bio zadovoljan, znao sam da će doći vrijeme kad će Hajduk krenuti u valovima pritiska na nas. Uveo sam i Pejića da malo pritisnemo i mi, ali nismo se mi baš ni ekipirali, nismo još uvijek na razini intenziteta koji očekujemo - rekao je stručnjak Slavena pa dodao:

- Generalno, bili smo blizu pozitivnog rezultata, ali teško je očekivati da ćemo uzeti nešto na Poljudu ako ne zabijemo. Čestitke Hajduku na pobjedi i želim im puno sreće u narednoj utakmici u Europi. Naš cilj je iskorak, ako tapkaš u mjestu duže vremena, pitanje je samo kad ćeš krenuti nizbrdo. Imamo dobru momčad, bit ćemo sve bolji i napravit ćemo sve da napravimo iskorak.

Kako ste vidjeli Hajduk?

- Ušli su u sezonu pripremljeniji, zadržali su igrački kadar, popunili su se Radoševićem, Lopezom... Sigurno da im je ozljeda Futacsa donijela određene probleme. Ako ostanu na okupu, mogu se potući i za neke pozicije u vrhu hrvatskog nogometa. Kontinuitet struke imaju, momčad je na okupu i vidim Hajduka u konkurenciji s Dinamom, Rijekom i Osijekom za vrh.

Joan Carrillo je bio zadovoljan zbog prve prvenstvene pobjede na Poljudu.

- Bila su to dva različita poluvremena. U prvom dijelu oni su se malo povukli, mi smo se malo pogubili i nismo znali naći izlaz. Imali smo više udaraca na gol, ali utakmica je bila bez izglednih prilika. U svlačionici smo napravili dogovor, vidio se napredak u drugom dijelu. Čestitam igračima na pobjedi, ovo je prva prvenstvena pobjeda na našem stadionu.

Zašto niste krenuli sa Saidom od prve minute?

- U prvom dijelu svi su bili negdje oko centra, nismo uspjeli uspostaviti našu igru s loptom. Trebao nam je igrač koji vuče momčad naprijed, uveli smo Saida da oslobodi više prostora Ohandzi, koji je odigrao odličnu utakmicu.

Fomitschow je pokazao da ga niste slučajno doveli.

- Trebalo je malo strpljenja, on je u usponu, vidi se njegov napredak. Svi igrači su odigrali kao momčad, igrači imaju vjeru, idu prema naprijed.

Kako je bilo igrati bez podrške navijača?

- Jako teško, naša publika je strastvena i čudesna i osjeti se kad ih nema. Lani, kad je bila utakmica bez publike nema ni podrške koju trebamo. Zna se koliko su nam važni.

Niste imali ni šest igrača, bilo je teško vrijeme, koliko je važna pobjeda uoči Evertona?

- Jako je važno, nismo bili kompletni, ali momci koji su istrčali odigrali su vrhunski. Dali su sve od sebe, vjeruju, i tu nam vjeru u dobar rezultat i pobjedu ne može nitko oduzeti.

Bili ste dosta nervozni, vikali ste uz klupu. Što je bio razlog?

- Inače sam takav. Utakmica je bila važna, i tu sam poruku želio proslijediti do igrača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida