Obavijesti

Sport

Komentari 84

Kopić i Nižić uoči Europe: Ovaj travnjak na Poljudu nije dobar

Kopić i Nižić uoči Europe: Ovaj travnjak na Poljudu nije dobar
1

Travnjak nije dobar, pogotovo za stil igre koji mi gajimo, kad želimo imati loptu u nogama i kontrolirati situaciju. Nije idealan, ali tu smo da se adaptiramo, kaže trener Hajduka Željko Kopić

VIDEO

Počinje sezona, počinju utakmice, pripreme smo odradili kako smo i planirali. Sve što je bilo planirano proveli smo u djelo, i što se tiče treninga i utakmica, imali smo razloga za zadovoljstvo jer nije bilo ozbiljnijih problema s ozljedama. Generalno, u dobrom stanju ulazimo u sezonu. Što se tiče Slavije gledali smo i analizirali ih, vidjeli smo čvrstu momčad, kvalitetnu, defenzivno stabilnu, opasnu u kontri, svjesni smo da su zahtjevan protivnik, da moramo biti strpljivi, igrati pametno - počeo je trener Hajduka Željko Kopić.

Hajduk u četvrtak od 20 sati dočekuje bugarsku Slaviju iz Sofije na Poljudu kojeg muči - loš travnjak.

- Sigurno da će nam slabiji travnjak biti remetilački faktor jer mi moramo napadati i dominirati, ali siguran sam da će svi igrači dati maksimum igre i rezultata.

Prošle sezone imali ste problema s momčadi koja igra defenzivno. Kakvu Slaviju očekujete?

- Oni protiv nominalno jačih momčadi, recimo protiv Ludogoreca, tako su igrali. Ali na nama je da nađemo takve puteve, svojim načinom igre na pripremama smo našom igrom doveli dosta momčadi u situaciju da se brane. To je cilj i sutra. Slavija ima nekoliko opasnih igrača u tranziciji.

Kakvi ste u odnos na prošlu sezonu. Dosta ste mijenjali?

- Onima koji su došli treba dosta da se adaptiraju jer Hajduk je veliki i specifičan. Nije se lako adaptirati, a vrijeme će pokazati što nam mogu donijeti. Nije vrijeme za usporedbe, meni je važno da dobro radimo, da napredujemo i da je smjer dobar.

Jeste li definirali početnu postavu?

- Sastav je definiran, ja ne volim izlaziti s imenima, ali dan prije utakmice imam ideju igre, sastava i to uvježbavamo na treninzima.

Dosta je utakmica, hoćete li imati dva sastava, jedna za domaće, jedna za europske utakmice ili mix?

- Dva sastava nisu opcija, rijetko si tko može tako netko dopustiti. Mi moramo istrčati svaki put s najboljim igračima koji su nam na raspolaganju, Idemo utakmicu po utakmicu, vidje t ćemo u kakvom će stanju biti pojedini igrači.

Lani Levski, sad Slavija, mogu li vas oni iznenaditi?

- Slavija je u prvom pretkolu bila kvalitetnija momčad i zasluženo je prošla dalje. Stereotip je da svi igraju nogomet i ako ne uđeš maksimalno imat ćeš probleme. No to je tako, oni igraju čvrsto, na mali broj golova, čeka nas jako zahtjevna utakmica i napravit ćemo sve da ne bude iznenađenja.

Kako ocjenjujete HNL danas i tko je favoriti za naslov?

- Više puta sam rekao da HNL ima kvalitetu iako je neki osporavaju. Primarni problemi su infrastruktura, travnjaci, prodaja igrača... Ali što se tiče talenta, rada i svega ostaloga, liga ima kvalitetu. Sve to može biti bolje, uspjeh reprezentacije je jedna od trenutaka kad se uz pravu ideju, želju i volju mogu napraviti krupni koraci naprijed. Favoriti? Nije se previše promijenilo u odnosu na prošlu godinu. Vidjet ćemo, možda netko iznenadi i iskoči i priključi se borbi za mjesta prema naprijed.

Kakav je travnjak?

- Travnjak nije dobar, pogotovo za stil igre koji mi gajimo, kad želimo imati loptu u nogama i kontrolirati situaciju. Nije idealan, ali tu smo da se adaptiramo, prihvatimo i iz te situacije izvučemo maksimum.

Osjećate li pritisak jer je reprezentacija napravila uspjeh, a jako dugo nijedan klub nije prošao skupinu LP ili EL?

- Pritisak je uvijek prisutan bez obzira na uspjeh reprezentacija. Sigurno da on daje pozitivnu sliku i novu energiju. Nije lako povlačiti paralele, jer veliki broj reprezentativaca igra na vrhunskom nivou, ali sigurno da uz tu priču iz Rusije kroz tu energiju i poticaj da napraviš što je u tvojoj moći za što kvalitetniji rezultat.

Prijavili ste četiri lijeva beka za Europu, a nema Futacsa, Kovačića...

- Futacs nije u natjecateljskom stanju, neki igrači će biti u ritmu utakmica četvrtak – nedjelja koji će biti s B momčadi, pogotovo mlađi igrači.

Plan igre?

- Dominirati, ali zadržati stabilnost. To nije lagano, treba naći balans.

Nižić: Jedva čekamo utakmicu

Potom je riječ preuzeo kapetan momčadi Zoran Nižić.

- Prošli smo dobre pripreme i jedva čekamo da počne prva utakmica.

Možete li preskočiti Bugare i plasirati se u EL?

- Nadam se da možemo.

Je li ovo tvoja zadnja utakmica u dresu Hajduka?

- Svaki prijelazni rok odgovaram na ista pitanja, ja sam igrač Hajduka i to je sve što mogu reći.

Možeš li usporediti travnjak u odnosu na prošle godine nakon Ultre?

- Travnjak je takav kakav je, mi ga ne možemo promijeniti, ali eto, mi smo nakon Ultre svaki put pobjeđivali i prolazili dalje.

Primili ste samo dva gola na pripremama, je li to ohrabrenje?

- Na pripremama smo odradili jako puno defenzivnih stvari, ali to je cijela momčad, ne samo golmani i obrana. Kad svi rade dobar posao, onda je to kvaliteta momčadi.

Bugari: Jasno da je Hajduk favorit

Zlatomir Zagorčić, trener bugarske Slavije iz Sofije priznao je kako njegova momčad sutra na Poljudu nije favorit.

- Čeka nas jedan izuzetno težak susret, jer Hajduka sam gledao na snimkama, jako su dobra momčad, jako teška utakmica nas čeka, ali ćemo pokušati pokazati ono što smo pokazali u prošlim utakmicama i da izvučemo pozitivan rezultat.

Koji je najveći utisak na vas ostavio Hajduk?

- Rade presing po cijelom terenu, jako su agresivni cijelih 90 minuta, kroz posjed lopte pokušavaju kontrolirati igru, i rezultati u pripremama pokazuju da su jako dobra momčad.

Teren je jako loš?

- Nisam ga još vidio, i ne znam tko će imati prednost na lošem terenu. Mi volimo također igrati s loptom.

Koji igrači Hajduka su na vas ostavili dobar dojam?

- Ne znam po imenima, znam po brojevima, broj 5 tamne puti, zahvalan je za momčad (Barry), igrač broj 7, (Gyurcsó), te dva stopera 23 i 3 (Nižić i Lopez).

Petkov nije branio nekoliko utakmica?

- Nadamo se da će biti spreman jer je bio ozlijeđen. Sutra ćemo odlučiti.

Jeste li bili u Splitu?

- Često sam dolazio jer sam ljetovao u Tučepima i dolazili smo na izlete u Split.

Hoće li se mladi igrači Slavie preplašiti ambijenta koji vas čeka sutra?

- Ne vjerujem, u finalu Kupa igrali smo protiv Levskog na punom stadionu, a njihovi navijači su jako vatreni. Moramo izaći pokazati karakteri i pokušamo iznenaditi protivnika.

Koliko je važno da je ovo prva službena utakmica Hajduka, a Slavia je odigrala već četiri utakmice?

- Službene utakmice nose poseban naboj, no Hajduk je igrao dosta prijateljskih susreta tijekom priprema i ne gledam na to kao na našu prednost.

Što je za vas dobar rezultat?

- Svaki trener bi volio pobjedu u svakoj utakmici, ali svjesni smo da je to nemoguće. Dobar rezultat je pobjeda koja bi nam dala prednost u revanšu, ali ni minimalan poraz s postignutim golom nije loš rezultat. Optimist sam, vjerujem u svoju momčad i vjerujem da ćemo odraditi dobar posao.

Hajduk je favorit, je li to dobro za vas?

- Jasno da je Hajduk favorit, jer su konstantno u zadnjih nekoliko godina dolazio na prag grupne faze EL, a mi u 22 godine nismo nego jednom. Iskusniji su od nas...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao